DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

Hülkenberg marad az autóban, Perez még mindig vírusos

Bár csütörtökön megnyílt egy kapu Sergio Perez előtt a hétvégi F1-es visszatérés felé, a legfrissebb teszt továbbra is kimutatta szervezetében a koronavírus jelenlétét. Hülkenberg új esélyt kap a Racing Pointnál.

hulk



Ahogy a múlt héten, úgy ezúttal is eléggé az utolsó pillanatra maradt a döntés: csak két órával az első szabadedzés kezdete előtt erősítette meg a Racing Point e hétvégi felállását, amely ezúttal is Nico Hülkenbergből és Lance Strollból fog állni. A silverstone-i alakulat a múlt héten, sebtében hívta szolgálatba korábbi pilótáját, miután állandó versenyzőjük, Perez pozitív koronavírus-tesztet produkált, így karanténban kellett maradnia és nem vehetett részt a hétvége eseményein - noha fizikailag továbbra is jól érzi magát.

Bár csütörtökön a csapat örömmel jelezte, hogy a korábban nem egyértelmű brit egészségügyi szabályok értelmében Pereznek csak hét napot kellett kötelezően karanténban töltenie, így negatív teszt esetén visszatérhet az autóba a továbbra is Silverstone-ban zajló 70. Évfordulós Nagydíjon, ezt a második lépcsőfokot, a negatív tesztet azonban nem tudta teljesíteni. A csütörtökön elvégzett vizsgálat továbbra is kimutatta a mexikói szervezetében a koronavírus jelenlétét, így mégis elszigeteltségben kell maradnia.

Az állandó F1-es ülését a tavalyi szezon végén elveszítő Hülkenberg így egy második esélyt is kap a Racing Pointtal – ami tulajdonképpen az első lesz, hiszen az előző hétvégi Brit Nagydíjon olyan balszerencse érte, hogy műszaki hiba miatt már a rajtrácsra sem volt képes eljutni.

 „Izgatottan várom, hogy újra belevágjunk a csapattal itt Silverstone-ban” - nyilatkozta Hülkenberg.  „Az elmúlt hétvége még igazi ugrás volt számomra az ismeretlenbe, hiszen pár év után tértem vissza a csapathoz, ráadásul olyan autót kellett vezetnem, amiben korábban még nem ültem. Az elmúlt hét során sokat tanultam az RP20-asról, és készen állok, hogy ezen a hétvégén alkalmazzam a tudásom. Kicsit könnyebbé teszi a dolgunkat, hogy ugyanazon a pályán versenyzünk, és a csapat sokat segített, hogy felvegyem a ritmust. Mindenképpen pontokért harcolhatunk a hétvégén, és ez is a célom. Egyúttal szeretnék minden jót kívánni Chacónak (Perez) a felépülés során.”

Mivel a tavalyi Mercedes mintájára autót épító Racing Point idén kifejezetten erős formában van, egyesek szerint Hülkenbergnek régóta várt első F1-es dobogójára sem volt még soha olyan jó esélye, mint jelenleg. Ugyanakkor a csapat nem tündökölt ezen a pályán az előző hétvégén, hiszen Stroll csak a 9. helyen végzett a másik autóval.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: