DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Nem ez a megfelelő idő szerződésről tárgyalni

Valtteri Bottas hosszabbított a Mercedesszel, Lewis Hamilton továbbra sem. A brit magyarázata az, hogy ezekben a nehéz napokban, mikor emberek veszítik el munkájukat, nem helyes szerződésről egyeztetni.

A silverstone-i 70. Évfordulós Nagydíj hétvégéjének első nagy híre a Mercedes bejelentése volt: Valtteri Bottas a csapattal marad a 2021-es szezonban is. Bár borítékolható, hogy csapattársa Lewis Hamilton lesz, a hatszoros világbajnok továbbra sem írta alá új szerződését az istállóval. A csütörtöki online sajtónapon – melynek meghívott hallgatósága között volt a Formula.hu – így magyarázta, esetében miért nincs továbbra sem fejlemény:

„Őszinte leszek, úgy érzem, nem ez a megfelelő idő arra, hogy leüljünk tárgyalni egy ilyen nagy szerződésről, mikor világszerte emberek veszítették el az állásukat és munkanélkülivé váltak. Egyszerűen nem ez tűnik a legfontosabb dolognak, amire jelenleg az időnket kellene fordítanunk” ­– válaszolt a kérdésre Hamilton. A szándékkal a folytatásra egyik oldalról sincsen probléma, Toto Wolff csapatfőnök arról beszélt, három évre szólhat a megállapodás.



„Az igazság, hogy én folyatni akarom a csapattal, és nem kell majd nagy erőfeszítéseket tennünk azért, hogy leüljünk egymással és a végére érjünk. Egyszerűen kényelmetlennek érzem, hogy most ezzel foglalkozzak, ezért kicsit tovább tart. De szeretném folytatni, főleg, mivel most kezdtünk egy új fejezetet a csapattal: segítünk, hogy sokszínűbb és befogadóbb legyen a sport. Szuperizgatott vagyok, hogy mi lehetséges a Mercedes-Benzzel és a csapattal a jövőben. Nem stresszelek egyáltalán” – beszélt arról Hamilton, hogy ha egyszer összeülnek, garantáltan hamar dűlőre fognak jutni.

Bottas szerződéshosszabbításának egyik pillére – Wolff indoklása szerint – az volt, hogy Mercedesnek kiegyensúlyozott pilótapárosa legyen 2021-ben is: a két versenyző jó kapcsolatban áll egymással, közös szezonjaik 2017 óta menetesek voltak a súrlódásoktól, a finn pilóta pedig zokszó nélkül a csapat érdekeit szolgálja, ha szükség van rá.

„A folytatólagosság mindig jó dolog egy csapat számára, Valtterinek pedig pozitív hatása volt az alakulatra ebben az öt évben” – mondta el egy másik kérdésre Hamilton véleményét Bottas szerződtetéséről. „Megbízható, hihetetlen munkát végez a pályán, továbbá nagyszerű csapattárs mindenki számára köztünk. Ez egy elismerés a kemény munkájáért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: