DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

AFM augusztus: Pozitív teszt, negatív kilátások

Megjelent Magyarország motorsportmagazinjának legújabb száma, benne a Ferrari mélyrepülésének elemzésével, Fernando Alonso jövő évi visszatérésének kiértékelésével és Sergio Perez kálváriájával.

Talán nem rengette meg annyira a sportot, mint Michael Schumacheré, és nem libabőröztetett annyi szurkolói alkart, mint Kimi Raikkönené, ám Fernando Alonso visszatérésével a Formula–1 elmúlt bő évtizedében már harmadszor látunk ilyen nagyszabású döntést egy világbajnoktól. Kicsit úgy tűnik, mintha a spanyol el sem ment volna, hiszen több mint másfél év, de a rendhagyó helyzet miatt csupán egyetlen szezon telt el a távozása és azon júliusi bejelentése között, miszerint jövőre harmadszor is összeköti életét az F1-ben a Renault-val. Alonso beszélt visszatérésének motivációiról, az Autósport és Formula Magazin szerkesztősége pedig érveket és ellenérveket sorakoztatott fel amellett, hogy miért lehet sikeres, vagy miért van máris kudarcra ítélve a spanyol újabb hadjárata.

Csalásgyanús botrány, nevetséges magyarázkodás, szörnyű kommunikáció, borzasztóan sikerült autó, pilótacsere – ezek az első jelzők, amelyek eszünkbe jutnak a Ferrari elmúlt egyéves munkálkodása kapcsán. Hogyan jutott olyan mélyre a csapat, hogy jelenleg talán már csak ötödik erőként beszélhetünk róla, lehet-e mindent Mattia Binotto nyakába varrni és mi jelentheti számukra a kiutat? Az AFM szerzői erre keresik a választ a lap egyik kiemelt anyagában.

További témák a lapból:

- Szegény Perezt az ág is húzza: Vettel fenyegeti az állását?

- Ösztönös csapatváltás – Ricciardóval beszélgettünk

- Amikor nők álltak a Formula-1 pódiumán

- Exkluzív interjú Nelson Piquet-vel

- Sérülések, melyek befolyásolták a motoros vb-küzdelmet

- Káoszfutam lett a 2020-as Rali1-es szezonnyitó 

- Elektromos és hibrid debütálás a Ralikrossz-ob-n

- Közel kétezer lóerő – Lotus Evija bemutató

- Divatba hozták - DS 3 Crossback Puretech 155

- Egy lány – egy autó: Virág és a Citroen

A legfrissebb AFM a MotoGP, a rali-vb és a többi népszerű hazai és nemzetközi autósportszéria híreivel és háttéranyagaival megvásárolható az újságosoknál vagy előfizethető a formula.hu weboldalán.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: