DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettelnél a kanapé és a konyhaasztal is opció

Ahogy az várható volt, ismét rengeteg kérdést kapott a jövőjével kapcsolatban a négyszeres világbajnok, aki azonban igyekezett elviccelni a róla szóló különböző pletykákat és találgatásokat.

Hetek óta Sebastian Vettel jövője az egyik legforróbb téma a Formula-1-es paddockban: egyre több jel utal arra, hogy a Racing Pointhoz igazol 2021-re, az olasz sajtó ezt már tényként is kezeli, a bejelentés azonban egyelőre várat magára. Az egyre több jel között szerepel az is, hogy az ismert F1-es fotós, Mark Sutton a héten elárulta, hogy látta Vettelt és Otmar Szafnauer csapatfőnököt együtt kocsikázni utóbbi autójával – ez a téma is előkerült a 70. Évfordulós Nagydíj előtti online sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu is részt vett:

vettel-dppi-silv-2



„Igaz, és a benzinkútra mentünk. Utána pedig ő hazament, én meg valahova máshova” – erősítette meg a „híreket” Vettel, aki további unszolásra további részleteket is elárult: „Így van. Remek az az autó, egy Ferrari Pista. Emlékszem rá, hogy évekkel ezelőtt beszélt erről az autóról, most már van is egy neki. Mondta, hogy kifogy az üzemanyaga, kérdeztem, hogy hova megy, és mindketten ugyanabba az irányba mentünk. Ezért vele mentem a benzinkútra.”

„Kissé kínosnak érzem, hogy manapság az emberek a semmiből kreálnak szenzációt. Nem látom benne a hírértéket, de oké” – jegyezte meg a szezon végén a Ferrarit hat idény után elhagyó pilóta, aki arra a kérdésre, hogy Szafnauer kesztyűtartójában volt-e a szerződés, szintén humoros felelt: „Valamit aláírtam, nem tudom, pontosan mi lehetett, talán egy beleegyezés abba, hogy rendben van, ha balesetezik. Ez csak vicc volt – ezt muszáj volt hozzátennem, mert manapság az emberek félreértik a dolgokat.”

Azt is elővették, hogy szintén Silverstone-ban látták, amint Vettel az Aston-tulajdonos Lawrence Stroll-lal könyökpacsizik: „Így van, ahogy könyökpacsiztam Totóval, Christiannal és még sok más emberrel a paddockban.” – utalt a német Wolffra és Hornerre, a Mercedes és a Red Bull vezetőjére. Később a pilóta annyit azért elárult, hogy nem opció számára a Mercedes annak ellenére sem, hogy Lewis Hamiltonnak még nincs szerződése a ma hosszabbító Valtteri Bottasszal ellentétben.

De vajon az Astonná alakuló Racing Point valóban erős lehetőség-e? „Nos, elég sok lehetőségem van, talán nem annyira sok a Formula-1-ben, hiszen ki lehetne számolni, hány ülés foglalt. De ahogy mindig is mondtam, a lényeg az, hogy elégedett legyek a választásommal. Az idő eldönti, mi lesz a döntésem, de nem stresszelem magam ezen” – mondta el Vettel, aki később kapott kérdést azzal kapcsolatban, hogy ha nem az F1-ben folytatja, akkor milyen szakágban köthet ki, de mint kiderült, ez is poén volt a versenyző részéről: „Félig viccnek szántam, inkább a kanapéra meg a konyhaasztalra gondoltam, ott rengeteg az opció. Nem igazán nézelődtem a Formula-1-en kívül – vagy a kanapén és a konyhaasztalon kívül.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: