DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Webber: Vettel nem bízik a Ferrarijában

Korábbi csapattársa szerint ezért nem tudja kihozni a maximumot az autójából a négyszeres F1-es világbajnok. A német jövőjét érintő lehetőségekből is beszélt az ausztrál exversenyző.

Borzalmas idénykezdeten van túl eddig a Ferrari, ám míg Charles Leclerc már két bravúros dobogót is összehozott négy futam alatt az SF1000-sel, addig Sebastian Vettel a versenyhétvégék nagy részén csak szenved. Ez különösen látványos volt az első silverstone-i fordulón, ahol műszaki hibák is hátráltatták, de amúgy sem tudta tartani fiatal csapattársa tempója. Egykori Red Bull-os kollégája, Mark Webber szerint a német egész egyszerűen nem bízik az autójában:

vettel-ferrari-silv-1



„Beszéltem vele adáson kívül, és azt mondta nekem, hogy nem érzi a Ferrari autóját” – mondta az ausztrál a Channel 4 műsorában. „Teljesen elveszett ez ügyben, és már nem bízik benne. Túlságosan könnyű az autó hátulja, és a garázsban folytatott munka sem ad neki önbizalmat ahhoz, hogy a pályára kihajtva a határon autózzon. Az edzésen még olyat is láthattunk, hogy maga ellenőrizte az autóját, ami borzasztó helyzet egy pilóta számára.”

Webber Vettel levegőben lógó jövőjéről is szót ejtett: szerinte veszélyes lehet, ha a négyszeres világbajnok nem talál magának helyet 2021-re, a Racing Point viszont jó választás lehet számára.

„Seb nagyon trükkös útelágazódás előtt áll, eljutott a pályafutása ezen pontjára. Emlékezzünk rá, hogy 2008-ban, azaz 12 éve kezdte [valójában a 2007-es idény közben debütált – a szerk.], ami nagyon hosszú idő a paddockban, és szerintem a Ferrari lemerítette az akkumulátorait. Meg kell próbálnia egy új lehetőséget találni, de hol? Nem látok topcsapatot, amely leigazolná őt. Nagyon nagy döntést kell meghoznia. Mindig jó, ha aktív tudsz maradni a Formula-1-ben, mert ez a sport rendkívül gyorsan változik. Jó lenne, ha találna magának ülést jövőre, a Racing Point a nyilvánvaló választás. A kihagyás kockáztatás, mert könnyen ahhoz vezethet, hogy végül otthon maradsz a gyerekekkel és Skittlest eszel.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: