DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Briatore: Az F1-nek a pilótákról kellene szólnia, nem a mérnökökről

A Renault egykori csapatfőnöke, Flavio Briatore ismételten megkérdőjelezte a Formula-1-ben használt technológiát, mivel szerinte jelenleg inkább a mérnökök csatáznak a pilóták helyett.

Megszokhattuk már, hogy Bernie Ecclestone és Jacques Villeneuve mellett Flavio Briatore a jelenlegi F1 legnagyobb kritikusa, és aki legújabb interjújában sem okozott csalódást e tekintetben.

Az olasz üzletember, menedzser és korábbi csapatvezető a Betway fogadóiroda oldalán beszélt arról egy videóban, hogy szerinte a száguldó cirkuszban jelenleg használt technológiák miként fosztják meg a nézőket attól, amiért valójában szeretik a Formula-1-et.



 „Ha szeretnénk megtudni, ki jelenleg a legjobb pilóta a Formula-1-ben, akkor az F2 felé kell fordulnunk. Ültessük be Hamiltont, Alonsót, Vettelt és Verstappent is egy Formula-2-es autóba, és izgalmas versenyeket fogunk látni, minimális különbségekkel” – kezdte Briatore.

 „A rajongók a hőseiknek akarnak szurkolni, ezek pedig nem a mérnökök, hanem a pilóták. Az emberek kerék a kerék elleni csatákat szeretnének látni a győzelemért és azt, hogy a „gladiátoraik” tündökölnek. A technológia csodálatos dolog, de sajnos manapság már nem vehetik fel a versenyt a pilóták ennek a fejlődésével.”

 Flavio Briatore azt is kiemelte, hogy szerinte ki az a versenyző, aki leginkább szimpátiát kelt az emberekben azzal, hogy hétről hétre túlteljesít: „Max Verstappen olyan magasságokba viszi az autóját, ahová más nem tudná. Mindig a határon táncol és a pályán egy igazi szakértő, megmutatja, hogy van vér ott, ahol vérnek kell lennie. Ő az a gladiátor, akiért odavannak az emberek.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: