DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Brawn: Leclerc az autója képességei fölött teljesít

Az F1 motorsport-igazgatója szerint kivételes, ahogy a Silverstone-ban dobogóra álló fiatal monacói vezet, miközben a Ferrarinak egyértelműen javítani kell az SF1000-esen, méghozzá gyorsan.

Noha a Ferrari az autó teljesítménye alapján a középmezőny elejébe csúszott vissza 2020-ban, Charles Leclerc révén már két dobogós helyezést is szerzett a maranellói gárda. Igaz, hogy ehhez Silverstone-ban kellett Valtteri Bottas defektje is, de Ross Brawn, a Formula-1 motorsport-igazgatója így sem győzte dicsérni a monacói eddigi produkcióját az F1 hivatalos honlapján vezetett rovatában:

leclerc-ferrari-podium-1



„Charles dobogója váratlan volt: Valtteri defektje után érte ezt el, de figyelembe véve az autóval kapcsolatos nehézségeiket, a teljesítménye rendkívül lenyűgöző volt. Folyamatosan olyan nagy eredményeket sajtol ki az autóból, amelyre az valójában nem képes. Mindannyian visszafogott lélegzettel várjuk azt, amikorra megoldják az autójuk problémáit. Kivételes az, ahogy vezet.”

Brawn szerint a Ferrarinak minél hamarabb meg kell oldaniuk az autójuk problémáit, de erre képesek is lehetnek: „Sebastiannak borzalmas hétvégéje volt, előfordulnak az ilyenek” – jegyezte meg Vettel eredménye kapcsán. „Egyértelmű, hogy Charles eredménye bónusz volt, és a Ferrarinak nyilvánvalóan fejleszteni kell az autóján, méghozzá gyorsan. De sok jó és tapasztalt ember dolgozik a Ferrarinál, szóval optimista vagyok.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: