DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas nem adja fel: Nem tudhatjuk, mi lesz

Bár egyetlen futamon 25 ponttal nőtt a hátránya Lewis Hamiltonnal szemben a futam végi defekt miatt, a Mercedes finn versenyzője továbbra sem tett le arról, hogy legyőzze csapattársát a tabellán.

Valtteri Bottas győzelemmel kezdte a 2020-as Formula-1-es idényt, ám az azóta eltelt három futamon egyaránt kikapott Lewis Hamiltontól, így már a Brit Nagydíj előtt is a címvédő vezetett összetettben. Az igazán nagy csapás azonban Silverstone-ban érte a finnt, aki a hajrában a második helyen haladva kapott defektet, így pontot sem szerzett, míg Hamilton hasonlóan járva be tudott evickélni az első pozícióban, így 25 egységgel nőtt közöttük a különbség. Bottas hátránya így 30 pont már a brittel szemben, s bár rövidebb lesz a szezon a szokásosnál, a mercedeses még nem adja fel:

bottas-mercedes-britgp-1



„Nem ideális a helyzet, de egyelőre ha minden a tervek szerint alakul a naptárral kapcsolatban, akkor még több mint tíz verseny lesz hátra, de ezt még nem tudjuk” – idézi a pilóta szavait a Crash.net szaklap. „A legjobb esély akkor lenne, ha végig a pontverseny élén állnánk, szóval ilyen szempontból is nagy pontveszteség volt ez. Az ilyeneket tényleg nem engedhetjük meg magunknak.”

„Nyilván Lewisnak jó versenye volt, de bizonyos szempontból meg is úszta a dolgot. Mit tehetnék, mit mondhatnék? Nem ideális, de nem tudok változtatni azon, ami már megtörtént, csak tovább kell lépni, elraktározni, amit tanultunk és a következő hétvégén újra megpróbálni. Pozitívnak kell maradni, mert ha elkezdeném úgy gondolni, hogy ennek lőttek, akkor lőttek is volna a dolognak. De nem fogom ezt tenni, hanem tovább nyomom, tovább hiszek, hiszen sosem tudhatjuk, mi lesz.”

„Egyértelműen ki kell hoznom a maximumot a lehetőségekből, és ez teljes mértékben rajtam áll. Remélhetőleg nem lesz több balszerencsés esemény, de magamnak kell kikaparnom a gesztenyét: meg kell szereznem a pole-okat és meg kell nyernem a versenyeket. Egyszerre egy versenyre koncentrálok, és csak az adott hétvégi eredményre fogok gondolni – ennyi az egész.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: