DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nem ilyen bajnokságban reménykedett Hamilton

Megállíthatja-e akárki idén Lewis Hamiltont? Ezt a kérdést tették fel Max Verstappennek és Charles Leclerc-nek. Nem – hangzott a válasz. Hamilton is bevallja, jobban örülne egy kiélezettebb szezonnak.

Defektes kerékkel is megnyerte a Brit Nagydíjat Lewis Hamilton, ezzel négyből háromra javítva győzelmi arányát a 2020-as szezonban. Csapattársa, Valtteri Bottas nullázásának köszönhetőn előnye a bajnoki összetettben már most 30 pont. A silverstone-i futam dobogós helyezettjeit arról kérdezték, van-e bárkinek esélye a hetedik világbajnoki címére hajtó brit ellen.

„Az a kérdés, hogy megállíthatja-e bárki Lewist? Nem. Az egyedüli, akinek némi esélye van, az Valtteri, de ennyi” – adta oda a vb-címet a harmadik helyezett Charles Leclerc Hamiltonnak. A Mercedesek legközelebbi üldözője, a pontverseny harmadik helyen álló, vasárnap másodikként célba érő Max Verstappen még tömörebben válaszolt: „Nem.”



A futamgyőztes Hamilton bevallotta, jobban örülne, ha szorosabb verseny zajlana az elsőségért: „Hogy őszinte legyek, az utolsó porcikámig vérbeli versenyző vagyok. Úgy nőttem fel, főleg a gokartban, hogy kerék kerék elleni harcokat kellett vívnom. Ez tüzelt fel mindig is, ezért kelek fel reggelenként. Egyértelműen… nem ilyen bajnoki harcban reménykedtem.”

„Sokkal jobban örülnék egy kiélezetten szoros csatának velük kettejükkel, hiszen ez hajt. Úgy gondolom, én így is olyan köröket rakok össze, amilyenekre szükség van, de a harc nem volt szoros az időmérőn Maxszal, és ugyanez igaz Charles-ra is” – mondta a nagydíjat követő sajtótájékoztatón Hamilton. A brit szerint 2022-ben, az új aerodinamikai szabályok révén változhat a helyzet: „Őszintén remélem, hogy a jövőben szorosabb lesz. Szerintem Ross (Brawn) olyan autót tervezett, ami jobban összeráz minket. Remélem, nem lesz olyan lassú, mint egy GP2-es autó, viszont a gokarthoz jobban hasonlító versenyeket szolgáltat majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: