DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner nagyon elégedett Albonnal

A Red Bull csapatfőnöke szerint sokat kritizált F1-es pilótájának csak egy egyszerű, unalmas hétvégére van szüksége ahhoz, hogy megmutassa mit tud - reméli, hogy ez már most hétvégén megtörténik.

Rengeteg kritika éri az utóbbi hetekben Alexander Albont, a Red Bull fiatalját, aki képtelen tartani Max Verstappen tempóját, sőt, hatalmas lemaradásban van - emellett többször is hibázott már, a Brit Nagydíjon pénteken törte össze az autót, majd szombaton a Q3-ba sem jutott be vele. A versenyen próbált javítani, de megint ütközött, amiért meg is büntették - végül nyolcadik lett, ami mindezek tükrében nem is számít rossz eredménynek.

joalbon



Közben viszont Verstappen a második helyen ért célba és megint nem voltak egy súlycsoportban, Albon ismét nem tudott segíteni csapattársának taktikailag, akinek így egyedül kellett birkóznia a Mercedesekkel. Nos, Christian Horner csapatfőnök mindezek ellenére nem elégedetlen pilótája teljesítményével. "Meggyőző volt a felzárkózása és ezt már korábban is láttuk tőle - nagyon jó abban, hogy előretörjön" - idézi Horner szavait a GPBlog.

"A versenytempója nagyszerű volt, szerintem csak egy egyszerű, unalmas hétvégére van szüksége ahhoz, hogy ezt megmutassa. Erős futama volt és mivel ugyanitt lesz most még egy, azt gondolom és azt remélem, hogy újra fejlődni tud. Én nagyon elégedett vagyok a versenyen nyújtott teljesítményével" - tette hozzá Horner, aki azt is elmondta, hogy Albon büntetésével viszont nem ért egyet, ahogy persze maga a pilóta sem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: