DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz: Elpártolt mellőlem a szerencse

A két McLaren-pilóta erősen kontrasztos eredményt ért el Silverstone-ban, hiszen míg Norris végigment a kemény keverékeken, addig Sainz defektet kapott és pontot sem szerzett.

Carlos Sainz gyakorlatilag az egész versenyt csapattársa, Lando Norris előtt töltötte, azonban a futamvégi defektsorozat a spanyol bal elsőjét is elérte, így fordulhatott elő, hogy Norris az ötödik helyen ért célba, Sainz pedig csak tizenharmadikként zárt.

„Pokolian nehéz verseny volt” – kezdte Norris a Sky Sports mikrofonja előtt. „Nem volt meg a kellő tempónk ezen a versenyen, a Renault gyorsabbnak tűnt nálunk és a gumikat sem tudtuk úgy kihasználni, amennyire szerettük volna. Az viszont elmondható, hogy a bokszkiállások után jó helyre érkeztem vissza” – értékelt a brit, hazai versenyén megszerzett ötödik helye után.



Csapattársa már – érthetően – csalódottabb volt: „Végig tisztában voltunk vele, hogy ez a verseny a gumikról fog szólni, ami a defektekkel be is igazolódott. Nem mondhatnám, hogy mellettem állt a szerencse az első versenyeken, ma pedig temérdek pontot veszítettünk” – mondta a negyedik helyen autózva defektet kapó Carlos Sainz.

„Nem fogok hazudni, elképesztően csalódott vagyok. Az utolsó két kört megelőzően minden a legnagyobb rendben volt. Csapatként jól haladunk, egyértelműen előre léptünk tavalyhoz képest. A versenyeken még küszködünk, a Renault pedig egyre jobb az időmérőkön, de ma még egyértelműen előttük kellett volna célba érnünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: