DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton: A torkomban dobogott a szívem

Lewis Hamilton nem hitt benne, hogy be tudja majd vinni a célba az autót, Verstappen pedig úgy gondolja, így volt igazságos az eredmény. Szerencséjük is volt, meg nem is, Leclerc pedig ennyit tudott kihozni a Ferrariból.

Elképesztő izgalmakat követően nyerte meg Lewis Hamilton a Brit Nagydíjat, ahol még a szerencsétlenségben is vele volt a szerencse. Míg csapattársa pontot sem tudott szerezni egy defekt miatt, ő három ép abronccsal célba érve nyerte meg a futamot.

„Az utolsó körig minden meglehetősen simán alakult. A gumik jók voltak, de Valtteri valószínűleg jobban nyomhatta, mint én, ezért durranhatott el hamarabb az ő gumija. Amint meghallottam, hogy defektet kapott, azonnal ránéztem az abroncsaimra, de minden jónak tűnt” – mondta a futamgyőztes Hamilton.

„A kanyarokban nem volt semmi problémám, szóval egy kicsit visszább vettem, de aztán az utolsó körben az egyenes végén egyszer csak levált a futófelület. A torkomban dobogott a szívem, imádkoztam, hogy be tudjam hozni az autót, ráadásul mindezt úgy, hogy elöl is tudjak maradni. Az utolsó néhány kanyarban azt hittem, nem fogok tudni elfordulni, talán bölcsebb lett volna kereket cserélni” – mondta Hamilton, aki épp Verstappenék kiállásának köszönheti a futamgyőzelmet.



„Szerencsém is volt, meg nem is” – kezdte összegezni Coulthardnak az eseményeket Max Verstappen. „Az egész versenyen sokkal jobban mentek a Mercedesek és a mi abroncsaink sem érződtek úgy, hogy túl jó állapotban lennének, főleg az elsők. Aztán Valtteri defektet kapott és a csapat kihívott a lágy gumikért, amivel ráhajthattunk a pluszpontra.”

„Ezt követően Lewis is defektet kapott, de azért elégedett lehetek a második hellyel is. Ezt megelőzően eléggé magányos versenyem volt, még szóltam is a srácoknak, hogy ne felejtsenek el inni, nehogy dehidratálódjanak. Próbáltam emelni a tempómat folyamatosan, de közben a gumikat is igyekeztem életben tartani” - nyilatkozta a holland.

A harmadik helyen – idén már másodszor dobogóra állva – Charles Leclerc látta meg a kockás zászlót, aki a szombati remek eredményét és formáját vasárnapra is át tudta menteni.

„Kifejezetten trükkös futam volt. A végén szóltak nekem, hogy Valtteri abroncsaival probléma van, így inkább magam is visszavettem a tempót, aztán hallottam, hogy Lewis is és Carlos is defektet kapott, ami számunkra mind szerencsés esemény volt.”

„A lehető legtöbbet ki tudtuk hozni ebből a versenyből, elégedett vagyok magammal, amiért vigyázni tudtam az abroncsokra. Az autó egyensúlya az egész versenyen jó és kiszámítható volt, van még benne potenciál, de világos, hogy a tempónk egyelőre gyenge” – mondta Leclerc.

„Fogalmam sincs, mi okozhatta a sok defektet, az is lehet, hogy a megszokottnál több törmelék volt a pályán, bár mindenki máshol kapott defektet. Meg fogjuk nézni a felvételeket, de a Pirelli feladata lesz ezt kivizsgálni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: