DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Szerintem nem most szerzünk új barátokat

A Mercedes vezére szerint a két autójuk most külön ligában játszott a többiekhez képest, természetesen nagyon elégedett - a Red Bullbnál Christian Horner viszont csalódott Alexander Albon miatt.

Egészen elképesztő dominanciával nyerte a Brit Nagydíj időmérő edzését a Mercedes, hiszen a két autó úgy sajátította ki az első sort, hogy a harmadik Max Verstappen egy másodpercet kapott. 2014 óta nem szokatlan ez a jelenség, de azért az utóbbi években legalább a Ferrari és sokszor a Red Bull is meg tudta nehezíteni a Mercedesek dolgát - idén eddig ennek megint semmi jele...

wolff_1



"Nagyon elégedettek vagyunk most ezzel a teljesítménnyel, amit a mai időmérőn mutatott a csapat. Mindkét autónk külön ligában játszott a többiekhez képest, ezt pedig elég rikán látni. Azt hiszem, hogy nem most szerzünk sok új barátot" - értékelte röviden a látottakat a maszkja mögött mosolyogva Toto Wolff, a világbajnok istálló vezére.

Kevesebb oka volt az elégedettségre Christian Hornernek, a Red Bull vezérének, akinek most az csak az egyik gondja, hogy az autója egy másodpercre van az első helytől Max Verstappennel - Alex Albon ugyanis továbbra is mélyen az elvárások alatt teljesít és ezúttal az időmérő harmadik szakaszába sem tudott bejutni. "Frusztráló ez a helyzet, főleg ha megnézzük az időkülönbségeket. Csalódás, hogy nincs ott mindkét autónk a Q3-ban" - mondta az időmérő után a Channel 4 kérdésére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: