Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. augusztus 12. szerda
F1

Sainz sem vár sokat a Ferraritól 2021-ben

A Scuderiához jövőre érkező spanyol pilóta szerint 2022-ig kevés esély van arra, hogy bárki is legyőzze a Mercedest. Azt is elmondta, mi a problémája a tévés közvetítésekkel.

Carlos Sainz a 2020-as szezon kezdete előtt írta alá szerződését a Ferrarival, amit vélhetően élete egyik legnagyobb lehetőségének tartott. Akkor azonban még nem tudta, hogy leendő csapata néhány hónappal a csatlakozása előtt az utóbbi három évtized legrosszabb formáját fogja hozni. A vörösök természetesen a háttérben lázasan dolgoznak a problémáik megoldásán, de ez időbe fog telni. Addig is maga Sainz sem vár sokat az istállótól, és arra számít, hogy a Mercedes dominanciája 2021-ben is folytatódik.

sainz-portre-20191„Nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy lássuk, a Mercedes dominálja a Formula-1-et. Az idei formájuk miatt mindenkinek nehéz a világbajnokságban, legyen szó a Ferrariról, a Red Bullról, a McLarenről, a Renault-ról vagy a Racing Pointról. 2021-re pedig gyakorlatilag semmit sem változnak az autók. Könnyen belátható, hogy 2022-ig nagyon nehéz lesz legyőzni a Mercedest” – idézte a PlanetF1 az El Mundo Deportivo hasábjain megjelent nyilatkozatot.

A televíziós közvetítésekre rátérve a spanyol elárulta: az autók az utóbbi öt év során is óriásit fejlődtek, ám ezt a nézők sajnos egyáltalán nem tudják átélni. „2015 és 2020 között tapasztaltam az autók fejlődését, ami közel tíz másodperces. Sokkal gyorsabbak lettek, pilótaként az agyunkban és a testünkben érezzük a nehézségi erők pofonjait. Zavar, hogy ez a közvetítésből nem jön át. Biztosíthatok mindenkit, hogy az idei autókhoz semmi más nem fogható. 3-4 másodperccel gyorsabbak vagyunk a 2004-2005-ös aranykornál, de ez a tévéből nem jön át. A Mercedes egy gyönyörű mestermunka, az F1 történetének leggyorsabb autója. Mégsem értékelik elegen, mert a közvetítésben nem látszik, mennyire gyorsan megyünk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?