Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. augusztus 3. hétfő
F1

Verstappen már a fél másodpercen belüli hátránynak is örülne

Nem tudja megjósolni a fiatal holland pilóta, milyen teljesítményre lehet képes a Red Bull Silverstone-ban, de bízik benne, hogy nem lesz hatalmas a lemaradásuk a Mercedeshez képest.

A Mercedes legfőbb kihívójának tartották a Red Bullt az idénykezdet előtt, és bár alapvetően továbbra is a második erőnek tűnnek, attól nagyon messze állnak, hogy reális veszélyt jelentsenek a címvédőkre. A Hungaroringen ráadásul kifejezetten szenvedtek, és Christian Horner el is mondta, hogy kiszámíthatatlanul viselkedik olykor az autójuk, amelynek elsősorban aerodinamikai magyarázata lehet. Emiatt a Red Bull több fejlesztést is be fog vetni a hétvégén Silverstone-ban, ahol Max Verstappen nem számít arra, hogy fel tudják venni a versenyt Lewis Hamiltonékkal:

verstappen-redbull-hung-1„Tavaly úgy érkeztünk meg ide, hogy azt hittük, össze fognak törni minket, ehhez képest az időmérőn két tizeden belül voltunk. Rengeteg dologtól függhet ez. Nyilvánvaló, hogy ők a domináns csapat, és nagyon gyorsak lesznek. Két tized és egy másodperc között bárhol lehet a különbség – tényleg nem tudhatjuk. Remélem, nem lesz egy másodperc a hátrányunk. Bízom benne, hogy fél másodpercen belül leszünk, az már jó lenne” – idézi az F1i Verstappent.

A holland Horner autóval kapcsolatos véleményére is reagált: „Néha valóban kissé kiszámíthatatlanná válik, ez teszi trükkössé a dolgot. A legutóbbi versenyen elégedett voltam az autó egyensúlyával, viszont pillanatnyilag kicsit lassúak vagyunk” – fogalmazott Verstappen, aki nem számít rá, hogy 2021-nél hamarabb tényleges kihívói tudnak lenni a Mercedesnek:

„A célom, hogy minden hétvégének úgy vágjak neki, hogy megpróbálom a lehető legjobbat nyújtani. Természetesen szeretnék úgy megérkezni a hétvégékre, hogy tudom, hogy mindig a győzelemért fogok harcolni, de jelen pillanatban nem ez a helyzet. Remélhetőleg az év vége felé vagy jövőre újra ilyen pozícióba kerülhetünk. Nyilván nem lesz egyszerű, hiszen a Mercedesnél is roppant keményen dolgoznak. Ha megnehezíthetnénk a dolgukat, az már nagyon jó, de így sem az lesz, hogy csak ülök itt frusztráltan és mérgesen emiatt. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy olykor nem lehetek ideges, de ez azért van, mert nyerni és fejlődni szeretnék, ahogy szerintem a csapatban mindenki más is. Mindannyian győzni szeretnénk, és szerintem jó, hogy keményen hajtjuk előre a másikat. Szóval nincs ebben semmi rossz, szerintem az lenne a rossz, ha úgy állnánk hozzá, hogy ’oké, csak körbemegyek a pályán, elvégzem a munkám és hazamegyek’.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?