DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ocon hisz benne, hogy Prost nyomdokaiba lép

A Renault kötelékében tudja a sportág egyetlen francia világbajnokát, Alain Prostot. Esteban Ocon célja, hogy ő legyen a második – hogyan segít neki ebben a Formula-1 négyszeres legjobbja?

Alain Prost – aki egykor versenyzett is hazája, Franciaország nemzeti csapatánál, a Renault-nál – 2017 óta tölti be a tanácsadó státuszt Enstone-ban. Az istálló idén francia pilótát igazolt Esteban Ocon személyében, aki egy interjúban elárulta, hogyan tud közreműködni fejlődésében az autósport legendája.

„Sok tanácsot kaptam már tőle, nagyon gyakran tartjuk a kapcsolatot. Ha csak a munkamorált tekintjük, úgy gondolom, Alain rengeteget segített abban, hogyan illeszkedjek be a csapatba. Ha szükségem volt valamiben segítségre, ő ott volt” – mondta a Crash.net-nek adott interjúban Ocon.



Prost a franciák egyetlen Formula-1-es világbajnoka. Ocon nagy célja, hogy ő legyen a második: „Igen, hiszem benne, hogy képes leszek rá, egyértelműen. Jó dolog, hogy gyakran beszélek Alainnal telefonon, tippeket ad nekem. Alain rendelkezik a siker kulcsával, szavai és tanácsai nagyon fontosak számomra. Egyértelműen az ő útjára akarok lépni. A munkája és minden, amit átad nekem, lökés a pályafutásom számára, javítja a munkamódszereim. Ha a felét el tudom érni karrierem folyamán, amit ő elért, az már csodálatos eredmény lenne.”

Az interjúban nem meglepő módon egy másik világbajnok, Fernando Alonso neve is felmerült – illetve az a tendencia, hogy minden csapattársának, főleg a fiataloknak nagyon nehéz életük volt mellette.

„Fernando egy legenda, nagyon örültem a hírnek, már alig várom, hogy kezdjünk és vele dolgozhassak. Nem gondolom túl a dolgot. Újra megpróbálom a maximumot, amire képes vagyok. Tisztában vagyok a kihívásokkal, és tudom, hogy Fernando gyors fickó, de úgy gondolom, össze tudunk majd játszani, hogy mindenekelőtt a csapatot mozdítsuk előbbre. Majd meglátjuk, mi lesz” – mondta jövő évi csapattársáról. Arra, hogy pályafutása legnehezebb kihívása vár-e rá, ennyit válaszolt: „Meglátjuk, most nehéz lenne beszélni róla, hiszen még nem tartunk ott.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: