DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Russellben az új Mansellt, vagy Hillt látja a Williams

Claire Williams szerint a fiatal pilóta ugyanaz a kategória, mint a legendás grove-i F1-es istálló korábbi nagyágyúi - úgy látja, hogy George Russellből világbajnok is lehetne egy megfelelő autóval.

Claire Williams egészen biztos abban, hogy egy igazi kincsre lelt George Russell személyében - a magát egy prezentációval az F1-be "bebeszélő" fiatal pilóta parádés újoncszezont futott, eddig idén is hozza a megszokott szintetn és már jövőre is életbe léptették a szerződését. A csapatfőnök az F1 Nationnek adott interjújában elmondta, hogy szerinte Russell ugyanaz a kategória, mint az istálló korábbi nagy klasszisai, mint Nigel Mansell, Nico Rosberg, vagy Damon Hill.

russ_1



"George egyedi, de a tehetsége abszolút megvan ehhez" - reagált arra, amikor a fenti pilótákhoz hasonlították. "Ez az elkötelezettségével és a figyelmével párosítva... nem tudok elég dicsérően beszélni róla. Nagyon szerencsések vagyunk vele" - dicsérte versenyzőjét Claire Williams.

Hogy elveszítheti-e a csapat Russellt azért, mert a Mercedes igényt tart rá? "Ideges voltam a 2021-es szerződés miatt, mert ő túl jó és nem akartam elveszíteni, de én nem olyan fajta vagyok, hogy az útjába állnék, ha kapna egy ilyen lehetőséget. Szerintem ezt már akkor is bizonyítottam, amikor pár éve Valtteri Bottas ment el a Mercedeshez. Most viszont nem történt meg és örülök, hogy George marad."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: