DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Villeneuve: Vettel lenne Verstappen tökéletes csapattársa

Az 1997-es világbajnok is azok közé tartozik, akik szerint Sebastian Vettelnek vissza kellene térnie a Red Bullhoz. A kanadai biztos benne, hogy jobb munkát végezne Alex Albonnál.

A Red Bull védi saját versenyzőjét, Alex Albont a kritikáktól: Helmut Marko tanácsadó és Christian Horner csapatfőnök is elmondta, elégedettek a thaiföldi pilóta teljesítményével, az őt érő negatív megjegyzéseket pedig nem érzik igazságosnak. „Én komolyan hiszek abban, hogy Alexben ennél sokkal nagyobb potenciál van, csak azt még nem sikerült kiaknáznunk” – fogalmazott Horner. Sokak álláspontja az, hogy a Red Bullhoz nagy reményekkel érkező Albonról bebizonyosodott, nem való élcsapatba, mert képtelen hozni Max Verstappen szintjét. Jacques Villeneuve is így gondolja.

 



„Adrian Newey mindig olyan autókat gyártott, amelyek pengeélen táncolnak. Általában nagyon nehéz vezetni őket” – mondta a Sky Italiának Villeneuve, akinek 1997-es világbajnoki autóját, a Williams FW19-et ugyancsak Newey tervezte. „Ez tisztán látható a Max Verstappen és Alexander Albon közti különbségen.”

A kanadai szerint kézenfekvő, ki az a szabad pilóta a piacon, akire a Red Bullnak le kellene csapnia. Az illető négy világbajnoki címet szerzett már a csapattal, ahol 2009 és 2014 közt versenyzett: „Vettel a múltban bizonyította, hogy tudja kezelni Newey autóit. Ebből kifolyólag ő lenne a tökéletes csapattárs Verstappen számára. Akkor a Red Bull végre két versenyzővel rendelkezne, aki a határon tud vezetni” – fogalmazott az egykori bajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: