DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: Kemények voltak a kritikák Albon felé

Christian Horner szerint ő nem aggódik Alexander Albon teljesítménye miatt, szerinte sokkal több van benne a mostaninál, de még nincs meg a tapasztalata ennek kiaknázásához.

Az utóbbi egy hétben kőkemény kritikákat kapott Alexander Albon, a Red Bull második számú pilótája - egyesek odáig mentek, hogy lassan el kellene tőle köszönni, mert semmit nem tesz hozzá a csapat teljesítményéhez, sőt, még Max Verstappent is gyengíti a futamokon azzal, hogy taktikailag nem tudja támogatni. Christian Horner csapatfőnök azonban megvédte versenyzőjét, szerinte még türelemre van szükség.

alb



"Én abszolút elégedett vagyok vele. Kapott kritikákat mostanában, amik nagyon kemények voltak vele szemben, de elégedett vagyok" - mondta Horner a Sky Sportsnak adott interjújában. "Az időmérőn mi rontottuk el az időzítést, túl nagy nyomást helyeztünk rá, ezért nekünk kell vállalni a felelősséget. A futamon megcsinálta az előzéseket, amikor kellett, jól reagált" - tette hozzá a hungaroringi eseményekkel kapcsolatban.

"Én komolyan hiszek abban, hogy Alexben ennél sokkal nagyobb potenciál van, csak azt még nem sikerült kiaknáznunk. Maxnak megvannak a képességei és megvan már a tapasztalata is ahhoz, hogy megoldja ezeket a problémákat (amik az autónál jelentkeznek idén), míg Alexnek ez még nincs meg. De meg fogja szerezni és egyre erősebb lesz majd" - tette hozzá bizakodva a Red Bull csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: