DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo: Gyorsabbak vagyunk, mint a Ferrari

Bár az ausztrál pilóta szerint az eddigi versenyeken megszerzett nyolcadik helyezések sem rosszak, úgy érzi, ennél jobb eredményekre is képesek lennének a 2020-as Renault-val.

Közepesen indult a Renault idei szezonja a Formula-1-ben: Esteban Ocon az Osztrák, Daniel Ricciardo pedig a Stájer és a Magyar Nagydíjon gyűjtött be egy-egy nyolcadik helyezést. Az így bezsákolt tizenkét ponttal a konstruktőri tabellán a hatodik helyet foglalja el a francia alakulat, egy pozícióval elmaradva a Ferraritól. Pedig Ricciardo szerint pillanatnyilag még a vörösöknél is jobb az autójuk – minderről a MotorSportWeek.com szakoldal hasábjain beszélt:

ricciardo-renault-hungaroring-1



„Minden versenyen szereztünk egy nyolcadik helyet. Nyilván a nyolcadik helyezés sem rossz, de tényleg úgy éreztem, hogy jobb volt a tempónk, mint egy nyolcadik helyezett autónak ezeken a futamokon. Úgy érzem, nem vagyunk messze az első öt-hat pozíciótól. Szerintem pillanatnyilag valamelyest gyorsabbak vagyunk, mint a Ferrari. Legalábbis úgy tűnik: a versenytempónk nem annyira rossz, szóval érkezni fognak az eredmények is.”

„Jó, hogy begyűjtöttük ezeket a pontokat, de tudom, hogy még többet szerezhetünk. Magyarországon úgy tűnt, a McLarennél is valamelyest jobb a tempónk. Nem tudom biztosan, hol ment el a versenyük, de elég közel voltunk a Racing Pointhoz is, szóval nem volt annyira ócska ez a teljesítmény.”

Az ausztrál pilóta bízik benne, hogy a soron következő silverstone-i duplán még jobban teljesíthetnek, és igazolhatják, hogy működnek az újításaik: „Mindig jól jönnek a fejlesztések, és Silverstone olyan pálya, ahol ugyan van néhány lassabb rész, de elég lendületes a vonalvezetése a közepesen gyors és gyors kanyarokkal.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: