DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Átszervezi magát a Ferrari, felelőst keres a csapat

Mattia Binotto szerint szükséges volt a változtatás, így létrehoztak egy új részleget, amely a munkafolyamatokra és a felelősségvállalásra figyel, de az eddigi részlegvezetők a helyükön maradtak.

A botrányosan gyengére sikerült 2020-as szezonkezdet után nem várt sokáig a Ferrari vezetősége és azt jelentette be, hogy átvariálja a csapat technikai részlegét. Az olaszok felállítottak egy új, Teljesítményfejlesztés névre hallgató csoportot, melynek élére Enrico Cardilét nevezték ki - ő eddig aerodinamikai vezetőként dolgozott. A többi fő részleghez nem nyúltak, ugyanúgy Enrico Gualtieri vezeti a motorrészleget, Laurent Mekies a sportigazgató, Simone Resta pedig a karosszériáért felel.

5



Mattia Binotto csapatfőnök azt mondta ezekkel kapcsolatban, hogy lépniük kellett annak érdekében, hogy az autó fejlődését fel tudják gyorsítani. "Erre azért volt szükség, hogy világosan lehessen látni a felelősséget és a munkafolyamatokat, illetve hogy újra megerősíthessük a vállalat hitét a technikai csapatban. Az Enrico Cardile által vezetett részleg támaszkodhat Rory Byrne tapasztalatára és olyan mérnökökre, mint David Sanchez. Ez lesz az autó fejlesztésének sarokköve" - mondta Binotto.

Emellett a szokásos mondatokat is elsütötte: még az út elején tartanak, időbe telik, mire a helyes irányba állnak és lesznek még ilyen mélypontok, mint a mostani - ugyanakkor hozzátette, hogy a felelősségvállalás terén változtatniuk kell, különös tekintettel a részlegek vezetőire. Ez érdekes, mert ezt többször is hangsúlyozta, vagyis úgy tűnik, hogy Maranellóban ismét az számít, hogy ki a felelős, nem az a lényeg, hogy hogyan lesz ebből győzelem...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: