DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Allison: Ez a fő gond a Ferrarinál

A Maranellóban többször is dolgozó szakember ma már a Mercedesnél van vezető szerepben, de pontosan látja, hogy mi az, ami félreviszi a Ferrarit és mi az, ami meggátolja az igazi sikereket.

James Allison két ízben is dolgozott a Ferrarinál, az olaszoktól való legutóbbi távozása óta azonban a Mercedest erősíti technikai igazgatóként - most viszont ismét a maranellóiakról kédezték. Allison szerint nagyon nagy dolog a Ferrarinál dolgozni, de éppen az a plusz teher, a Ferrari-örökség jelenti a legnagyobb gátat is a csapat számára.

"Nyilván nem mentem volna vissza dolgozni hozzájuk, ha az első alkalom valami szörnyű tapasztalatot jelentett volna" - idézi Allison szavait a PitPass. "A karrierem két fontos időszakát töltöttem ott és erősen kötődöm is a márkához, az ott lévő emberekhez és talán nem bánják, ha azt mondom, hogy barátaim vannak annál a csapatnál. A Ferrarinál dolgozni sok szempontból hamisítatlan élvezet, a csapat történelme és öröksége olyan fontos, hogy érzed, hogy valami önmagában is fontos dolog része vagy. Ez adja a csapat erejét."

eli



"Viszont ugyanakkor valószínűleg ez a legnagyobb teher is számukra, mert amennyire az egész nemzet osztozik a Ferrari sikerein, az óriási nyomást jelent akkor, amikor a dolgok rosszul mennek. Ezt kívülről a sajtó generálja sokkal intenzívebben, mint bármely más csapatnál, belülről pedig az emberek, akik érzik a kötelességet, hogy meg kell felelni azoknak a nagy dolgoknak, amiket a csapat korábban elért" - magyarázta.

"És végezetül szerintem a legerőteljesebben a Ferrari vezetése felől érkezik a nyomás. Ez valószínűleg sokkal súlyosabb, mint bármely más csapatnál és ebből következik az, hogy az istállónál rövid távra hoznak döntéseket, amik tévedésekhez vezetnek, ahelyett, hogy stabil alapokra építkeznének évről évre" - mutatott rá a fő problémára a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: