DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo szerint valami elveszett az F1-ből

Nézők és a rajtrácson megszokott nyüzsgés nélkül egészen más hangulatban zajlik a felkészülés egy Formula-1-es futamra – vélekedett Daniel Ricciardo a Magyar Nagydíj hétvégéjén adott interjúban.

Bár a versenyek képe és izgalma a megszokott, a motorhang pedig eltussolja, hogy nem hallatszik nézői ováció a lelátóról, mégis melankólikus hangulatban kezdte meg szezonját a Formula-1 a koronavírus-járvány árnyékában. Rengeteg egészségvédelmi intézkedés, megváltoztatott procedúra és szellős paddock emlékezteti a versenyzőket lépten-nyomon a járványra.

A Magyar Nagydíj előtt a Formula.hu részvételével zajló videóinterjúban az ausztrál részletesen kifejtette, ő hogyan éli meg az F1-ben végbement kényszerű hangulatváltozást, amelyről még nem tudni, mennyi ideig fog tartani – az eddig bejelentett európai futamok viszont szeptemberig alighanem még mind nézők nélkül fognak zajlani.

ricciardo



„Mindenképpen furcsa” – kezdte. „A verseny kezdetéig tartó időszakban nem érezhető az a pörgés, nincs meg a megszokott atmoszféra. Amikor a rajtrácson állva a himnuszt hallgatjuk, nem repked annyi pillangó a gyomromban. De amikor beülök az autóba és felveszem a sisakot, lassan elkezd visszajönni a megszokott feszültség. Szóval a felvezetés során hiányzik, hogy nem érezzük az energiát, de a motor beindításával visszatérnek a dolgok a régi kerékvágásba. Összességében nem olyan rossz a helyzet, a versengő része rendben van, csak kár, hogy a minket körülvevő környezet megváltozott. Igaz, hogy kompromisszumot kellett kötnünk, de inkább legyen így, mint hogy egyáltalán ne versenyezhessünk, egyelőre tehát ez is megteszi.”

Arra a kérdésre, hogy hogyan hatott rá a héthónapos kihagyás, a Renault pilótája elmondta, a vártnál könnyebben visszarázódott a száguldásba, véleménye szerint ugyanis ezeket a reflexeket nem lehet elfelejteni.

„Azt gondoltam, hogy rozsdásabb leszek, de valójában már az első szabadedzéstől fogva éreztem a tempót. Szerintem ez amiatt van, mert már sok éve ezt csinálom. Kicsit olyan, mintha az izommemória dolgozna: nem lehet elfelejteni, hogyan kell vezetni, és az egész már ösztönösen jön. Az első versenyeken láthattunk pár balesetet és hibát, többek között tőlem is, de nem tudom, hogy ezt rozsdásodásnak nevezhetjük-e, vagy csak amiatt van, mert tudjuk, hogy idén kevesebb versenyünk lesz, ezért jobban hajtunk az eredményekért” – fejtegette.

Ugyanebben az interjúban az ausztrál beszélt a Renault-tól való év végi távozás okairól is, ami ide kattintva olvasható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: