DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton a többi csapat ellen is harcolna

Az eddig idén is fölényben lévő Mercedes világbajnoki éllovasa reméli, az elkövetkezendő futamokon nemcsak Bottasszal, hanem a rivális alakulatok versenyzőivel is fel kell vennie a harcot.

Ha valaki abban bízott, hogy idén végre megállíthatják a Mercedes győzelmi sorozatát, eddig csalódnia kellett: csupán Lewis Hamilton Osztrák Nagydíj végi büntetésének köszönhető, hogy nem zárták az eddigi három futamot rendre kettős dobogóval az Ezüst Nyilak. A feketére festett W11-es fölénye időmérőn és futamon egyaránt letaglózó, a minap nyolcadik hungaroringi sikerét arató Hamilton fórja pedig már 30 pont a legközelebbi nem-mercedeses üldöző, Max Verstappen előtt a tabellán.

hamilton-bottas-hungaroring-mercedes-dob-1



Nagyon úgy tűnik, hogy Hamilton hetedik vb-címére maximum a csapattárs Valtteri Bottas lehet veszélyes 2020-ban, aki meg is nyerte a spielbergi nyitányt, ám azóta mindkétszer elmaradt a brittől, lemaradása pedig öt pont összetettben. Eddigi közös éveik során Hamilton 33, míg Bottas csupán nyolc futamot nyert, így nem kizárt, hogy előbbi könnyed úton húzza majd be az újabb év végi elsőséget.

Ha pedig mindez nem lenne elég, Hamilton már csak öt győzelemre van Michael Schumacher másik legnagyobb rekordjától, a 91 futamgyőzelemtől. A mercedeses ugyanakkor nem számít masírozásra, és bízik benne, hogy a továbbiakban a rivális csapatok is megnehezítik az életüket:

„Az én szempontomból ez nem így van” – felelte arra a kérdésre a PlanetF1.com által idézett pilóta, hogy könnyed diadalmenetnek látja-e az újabb sikerek és rekordok elérését. „A belünket is kidolgozzuk, és a továbbiakban is ezt fogjuk tenni. De nyilván nem tudom, mi fog történni a következő versenyeken. Hibátlanul dolgozott a csapatunk ezen a hétvégén, és minden téren jól teljesítettünk, így nehéz volt a többieknek felvenniük velünk a versenyt. De élvezem a más csapatok elleni küzdelmet, és remélem, szembe kell majd néznünk ilyen jellegű kihívásokkal. Hogy szeretnék-e többet csatázni a többiekkel? Abszolút!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: