DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Stroll vitte a hátán a Racing Pointot a Hungaroringen

A csapattulajdonos fia a futam első köreiben második helyen is állt, végül negyedikként fejezte be a versenyt: a Magyar Nagydíjon jobban teljesített, mint a csapat vezérpilótájának tartott Sergio Perez.

Pályafutása egyik legjobb Formula-1-es versenyhétvégéjén van túl Lance Stroll. A 21 éves kanadai pilóta a két osztrák futamon elmaradt csapattársától, Sergio Pereztől, sőt a hungaroringi szabadedzések is a mexikóinak kedveztek még. Az időmérőn azonban fordult a kocka, Stroll kvalifikált a harmadik rajthelyre, a Mercedesek mögé.

A futamon, miután Valtteri Bottas elrontotta a rajtot, néhány kör erejéig a második helyen is haladt. A verseny korai szakaszában Max Verstappen, a 35. körben Bottas tudta maga mögé: végül csendben ért célba a negyedik helyen, a dobogótól közel 50 másodperccel elmaradt, de az ötödik helyezett is 20 másodperces távolban volt tőle.

„Nagyon boldog vagyok, kiváló futam volt. Nagyszerűen rajtoltunk az inter abroncson, ami megkönnyebbülést jelent, hiszen nedves rajtnál sosem tudni, hogyan fogunk elmozdulni a vonalról” – értékelte futamát a helyszíni riportereknek Stroll. A kanadai úgy véli, versenye jobban elsülhetett volna, ha megérkezik a várt csapadék, mindenesetre nagyon büszke az eredményre.



„Harmadik voltam, a további eső megérkezésére számítottunk, ezért maradtunk kint. Valtteri hamarabb kereket cserélt, az eső nem jött, neki pedig jobb volt a tempója. Mindent egybevetve kiváló eredmény ez a csapat részéről. Remek munkát végeztünk és nagyszerű csomagunk volt egész hétvégén. Erős tempót diktáltunk és jó pontokat szereztünk a csapatnak” – mondta a fiatal versenyzés.

A negyedik helyezés a Stroll által Ausztriában a mezőny harmadik vagy akár második legjobb autójának nevezett Racing Point idei legjobb helyezése. A kanadai pilóta is élete egyik legjobb versenyén van túl, de végzett már ilyen előkelő pozícióban pályafutása során: 2017-ben az Azerbajdzsáni Nagydíjon dobogós harmadik helyezett, 2019-ben a Német Nagydíjon negyedik lett, ám mindkét futam jóval kaotikusabban alakult a Magyar Nagydíjnál, amely során végig elöl autózott.

A másik RP20-szal Sergio Perez a negyedik rajthelyről indult, de a köztesről száraz pályás abroncsra váltás során visszaesett a hátsó pontszerző helyekre, innen kapaszkodott fel a hetedik helyezésig.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: