DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Steiner: Grosjean szobájában van az elefánt, nem a miénkben!

Pilóta és csapatvezető vív egymással nyilatkozatharcot a médián keresztül a Magyar Nagydíj hétvégéjén: Romain Grosjean csütörtöki megjegyzését igencsak magára vette a Haas vezére, és jól vissza is szólt.

Azt az alapítótól, Gene Haastól érkező megjegyzésekből eddig is tudni lehetett, hogy az amerikai istálló jövő évi maradása egyelőre nem garantált az F1-ben, hiszen eddig alulmúlja a tulajdonos által kitűzött elvárásokat, és a Haas autói nemhogy a dobogóért harcolnának, hanem mintha fordított pályán, fokozatosan lefelé csúsznának az erősorrendben debütálásuk óta.

grosjean_1



Erre a lobbanékony állapotra Romain Grosjean pattintott rá még egy szikrát, amikor a Magyar Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján a jövőjével kapcsolatos kérdésre felelve elmondta, a Haas jövőjének bizonytalansága miatt egyelőre ő sem tud mivel kalkulálni, mintegy megsürgetve a csapatot, hogy mielőbb foglaljanak állást a maradás vagy a távozás mellett. „Vajon itt lesz jövőre a Haas vagy sem? Egyelőre ez az elefánt a szobában, amitől meg kell szabadulnunk” – utalt egy frázissal a legfőbb kérdésre.

Amikor a SkySports szembesítette a Haas szókimondó csapatfőnökét pilótájának szavaival, Günther Steiner nem vette jó néven, amit hallott, és élő tévéadásban hurrogta le Grosjeant az első szabadedzés ideje alatt.

„Szerintem hibás választ adott, mert azt kérdezték tőle, hogy neki mik a terveik, erre a csapatról kezdett beszélni. Szóval az elefánt inkább az ő szobájában van, nem a miénkben. Mi nagyon is jól tudjuk, hogy mit akarunk csinálni, az pedig, hogy itt leszünk-e, azzal fog eldőlni, hogy aláírjuk-e az új Concorde-egyezményt. És minden abba az irányba tart, hogy ez megtörténjen. Én továbbra is bízom benne, hogy itt leszünk. Szóval az az elefánt menjen csak szépen ki a mi szobánkból, és sétáljon át Romainéba” – tért vissza Steiner erre a hasonlatra, ami a jelek szerint igencsak megütötte a fülét.

Grosjean kilencedik teljes szezonját tölti idén az F1-ben, az évtized második felében azonban, amióta 2016-ra a Haashoz szerződött, a Lotus-dobogók jelentette rivaldafényből is kikerült, és leginkább csak hibái kapcsán kerül szóba a riválisai között vagy a médiában. A 34 éves francia eközben – észrevétlenül – a mezőny harmadik legidősebb pilótájává vált Kimi Raikkönen és Lewis Hamilton mögött, s mivel a 2021-es pilótapiac mozgolódásai is bőven megkezdődtek már, valószínűleg nem jó esélyekkel indulna, ha a jövő évre egy másik F1-es istállónál szeretne magának ülést találni. Grosjean helye ráadásul a Haasnál már tavaly is ingott, hiszen Nico Hülkenberg is bejelentkezett a helyére, ám a vezetőség végül előnyösebbnek látta, ha a stabilitásra szavaz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: