DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Jövőre 18 fősre zsugorodhat a mezőny

Reális esély mutatkozik arra, hogy a Haas év végi kivonulásával az F1-es mezőny népessége 20 fő alá csökken. Grosjean már a csapaton kívüli jövőjén gondolkodik.

A Formula-1 tíz csapata az idén év végén lejáró Concorde-egyezmény megújítása előtt áll, ami mindig egy kissé bizonytalan időszak a sorozat számára. A lejáró szerződés ideális alkalom egy elégedetlen istálló számára a kivonuláshoz, és a Haas vezetőségében bizony felmerült ez a lehetőség. A 2016-ban csatlakozott, alapjaiban új alakulat két konstruktőri nyolcadik helyezés után 2018-ban a kiváló ötödik pozícióban zárta a szezont, ám 2019-ben jött a hidegzuhany: a nehezen kezelhető autó és a csapattársak rivalizálása miatt a kilencedik helyen zárta az évet, és 2020-ra is ezt a formát hozta át. 

EdDQZUSWkAE52Dd



A csapat és a saját jövőjéről Romain Grosjean a Magyar Nagydíj helyszínén beszélt. "Sok a kérdőjel. Vajon itt lesz jövőre a Haas, vagy sem? Milyen egyéb helyek maradtak szabadon? A piacot gyorsan felrázta a Ferrari bejelentése és az azt követő döntéssorozat, szóval meglátom, milyen lehetőségek vannak még. Azt is meglátom, mit szeretnék csinálni a jövőben. Kicsit nézelődök, nem sietek" - hangzott el a sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu is részt vett.

Az alakulat jövőjét tovább firtatva a pilóta elárulta, mennyit tud a vezetőség elképzeléseiről. "Semennyit. Még nincs miről beszélni, mert nem született döntés. A mi dolgunk az, hogy versenyezzünk, kihozzuk a csapatból, a stratégiából, a pilótákból a legjobbat. Gene [Haas, alapító] talán tudja a választ, talán nem, de egyszer el fogja mondani. Addig én sem tudok többet elárulni. Az F1 miatt remélem, hogy a Haas jövőre is a rajtrácson lesz. Az új csapatok közül a miénk a legsikeresebb, a legstabilabb, szóval egyértelműen helye van a sorozatban. De erről nem én döntök."

A témával kapcsolatban Kevin Magnussen elárulta, immár kellően tapasztalt ahhoz, hogy ne aggódjon a jövője miatt. "A csapatban vannak sokan, akik szeretik a munkájukat, és szeretnék, ha együtt folytatnánk. Remélem, hogy jók az esélyeink. Ahogy Roman fogalmazott, új csapatként rövid idő alatt egészen sikeresek lettünk. Egy teljesen új csapat felépítését lenyűgöző volt látni. Az F1 nem egy stabil világ, a jövő itt kiszámíthatatlan, ezért kiélvezem a jelent, és a legjobbakban bízom."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: