DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Albon nem pánikol a hátránya miatt

Csúnyán kikapott csapattársától, Max Verstappentől az F1-es Stájer Nagydíjon a Red Bull pilótája, aki azonban egyelőre nem aggódik emiatt, és nagyobb nyomást sem érez magán.

Bár a szezonnyitó Osztrák Nagydíj kaotikus végjátékában a győzelemre is volt esélye, egyelőre kissé csalódáskeltő teljesítményt nyújt idén Alexander Albon. Különösen a Max Verstappennel való összevetésben igaz: az első futamon is mögötte volt a holland műszaki hiba miatti kieséséig, míg a Stájer Nagydíjon óriási hátrányban futott be hozzá képest.

albon-redbull-magyargp-1



A Red Bull híres arról, hogy türelmetlen a pilótáival szemben, Albon maga is egy szezonközi csere révén került fel a nagycsapathoz, amikor tavaly a vezetőség megelégelte Pierre Gasly gyenge formáját. Amikor a 35. Magyar nagydíj előtti online sajtótájékoztatón – amelyen a Formula.hu is részt vett – arról kérdezték a brit-thai pilótát, hogy aggódik-e a Verstappennel szembeni hátránya miatt, így felelt:

„Eléggé gyengén rajtoltam a második versenyen, és többé-kevésbé ez jelentette a fő problémát. Szóval nem hiszem, hogy pánikolni kellene. Egyszerűen csak jobban kellene menedzselni a gumikat, felmérni, hogy mikor kell nyomni és mikor nem. Nagyjából ez a helyzet jelenleg. Úgy gondolom, ha már kényelmesebben fogom érezni magam az autóban, a tempó is magától jönni fog. Minden alkalommal fejlődök. Ide érkezve már jobban értjük az autót. Jónak érződik az autó, most már csak oda kell érnem vele és kiegyensúlyozottan teljesíteni.”

Albon hozzátette: a fentiek ellenére sem érez magán extra terhet. „Ugyanakkora a nyomás: ez a Formula-1, minden pilótán nyomás van. Természetesen tudom, hogy jó munkát kell végeznem, de ez nagyjából nyolcéves korom óta így van, szóval ez nem igazán változott.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: