DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

„Albon semmit nem tesz hozzá a Red Bullhoz”

Jolyon Palmer szerint az ilyen futamokkal magára hagyja Max Verstappent is a Red Bull F1-es pilótája, aki egyszerűen lassú ahhoz, hogy komoly fegyver legyen a Mercedes elleni csatában.

Alaposan kritizálta Alexander Albont Jolyon Palmer, a korábbi F1-es pilóta: a brit szerint Albon semmit nem tesz hozzá a Red Bullhoz a Mercedes elleni csatában, egyszerűen túl lassú, ez pedig most már szerinte aggasztó lehet a csapata számára. Azt elismeri, hogy Albon jól versenyez, de a tempója nincs meg ahhoz, hogy felnőjön Max Verstappen mellé.

"Tavaly Spában debütált a Red Bullban és elég harapósnak tűnt azonnal. Nem teljesítette az időmérőt, aztán remek futamot hozott hátulról indulva és ötödik lett - akkor azt gondoltuk, hogy oké, a tempóját nem ismerjük, de elég harapós a srác. Azóta megerősíthetjük, hogy valóban harapós, néha túlzottan is, de a sebessége nincs meg és ez most már egyre inkább aggodalomra ad okot" - mondta Palmer a BBC podcastjében.

albi



"Azt kell mondanom, hogy negyven kör után azt gondoltam, hogy ez egy Gasly-futam Albontól. Olyan tempót produkált, hogy Verstappen lekörözhette volna, átlagosan egy másodpercet kapott tőle, aztán amikor Perez támadta, akkor felpörgött és gyorsnak bizonyult, de így is messze volt a végén. Az ilyen csatában, amilyet a Red Bull vív a Mercedesszel, ezért teszünk inkább egy Fernando Alonsót az autóba. Ha két Max Verstappenük lett volna, akkor talán nem Bottas a második" - beszélt a hétvégi Stájer Nagydíjról.

"Egy Verstappen legyőzhető és a mostani Albon semmit nem tesz hozzá ehhez, fejlődnie kell, hogy segítsen a csapatnak" - zárta gondolatait Palmer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: