DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel „laza beszélgetéseket” folytat a Racing Pointtal

A 35. F1-es Magyar Nagydíj sajtótájékoztatón ismét előkerült a négyszeres világbajnok jövője: bár konkrétumot továbbra sem tudott elárulni, nem tagadta az Aston Martin-pletykákat a német.

Sebastian Vettel a múlt heti Stájer Nagydíjat megelőzően hosszasan beszélt a jövőjéről, ám mivel konkrétumokat nem tudott elárulni akkor, s az elmúlt napokban egyre inkább felerősödtek a pletykák azzal kapcsolatban, hogy a 2021-től már Aston Martinként szereplő Racing Pointnál köthet ki, így a 35. Formula-1-es Magyar Nagydíj online videós sajtótájékoztatóján is előkerült a téma.

vettel-ferrari-stajergp



„Úgy gondolom, nem véletlenül hívják pletykának a pletykákat” – mondta el Vettel a sajtóbeszélgetésen, amelyen a Formula.hu is részt vett. „Így néhány nappal Ausztria után nem sok minden változott. Nincsenek hírek. Mindenki a Racing Pointról beszél, az első két versenyen meggyőző teljesítményt nyújtottak a pályán. De ami engem illet, nem változott semmi: ahogy legutóbb elmondtam, időt adok elsősorban magamnak, hogy a megfelelő döntést hozzam. Egyelőre még minden nyitott: versenyezhetek jövőre, de az is lehet, hogy nem fogok és visszatérek, vagy teljesen befejezem és valami mást fogok csinálni. De nincs rajtam nyomás, hogy gyorsan döntsek ez ügyben.”

Arra a kérdésre, hogy csak a Racing Point lehet-e reális alternatíva a számára, így felelt a Ferraritól hat esztendő után távozó pilóta: „Szerintem kétféleképpen lehet ezt nézni. Egyfelől mi a helyzet papíron, melyik ülés elérhető és melyik nem. Ilyen szempontból szerintem túl kevés információm van a szerződésekről. Másfelől viszont elég régóta itt vagyok már, hogy sosem lehet tudni, mindig változhatnak a dolgok. Ennek függvényében kell meghoznom magamnak a döntést, aztán meglátni, hogy van-e valami megfelelő számomra.”

Később aztán újra előkerült az Aston Martin-szál, Vettel meg is jegyezte, hogy mintha már válaszolt volna egy ezzel kapcsolatos kérdésre. Azért arra a kérdésre, hogy elérhető-e lenne számára egy ülés a Racing Pointnál – tekintve, hogy Sergio Perez hosszú távú szerződéssel rendelkezik, míg Lance Stroll a tulajdonos fia –, így válaszolt: „Ezen a ponton egyelőre beszélgetések vannak. Múlt héten említettem, hogy beszéltem például a Renault-val is. Később konkrétabb egyeztetések is lesznek, de egyelőre nem hiszem, hogy másról lenne szó, mint laza beszélgetésekről.”

A Racing Point mellett szóba került az is, hogy egy hete Vettel úgy fogalmazott, hogy szívesen visszatérne a Red Bullhoz, ha az ajánlatot tenne neki, Christian Horner csapatfőnök viszont másnap kizárta ezt az eshetőséget. A németet nem lepte meg ez a reakció: „Amennyire én látom, van két versenyzőjük, szóval nem lepődtem meg. Amit én mondtam, az csak a saját őszinte véleményem volt. De ahogy mondtam, minden attól függ, én hogyan döntök, és milyen opciók lesznek, hogy a megfelelő megoldást találjuk meg.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: