DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc: Rögtön elnézést kértem Vetteltől

Megbeszélték és mostanra maguk mögött hagyták az F1-es Stájer Nagydíj rajtja után történt ütközésüket a Ferrari pilótái, akik a Hungaroringen szeretnék kiköszörülni a csorbát.

Az eleve pocsék teljesítményt egy kettős kiesés koronázta meg a Ferrari számára a múlt hétvégi Formula-1-es Stájer Nagydíjon: Charles Leclerc a 3-as kanyarnál ment bele Sebastian Vettelbe, akinek megrongálódott a hátsó szárnya, így azonnal kiállni kényszerült, de a monacói is néhány kör után feladta a versenyt.

leclerc-dppi-hring-palyabejar-1



Leclerc azonnal magára vállalta a felelősséget már Spielbergben, most pedig a 35. Magyar Nagydíj sajtótájékoztatóján, amelyen a Formula.hu is részt vett, azt is elárulta, hogy személyesen is elnézést kért csapattársától:

„Igen, azt hiszem, mögöttünk hagytuk a történteket” – mondta a spielbergi ütközésüket firtató kérdésre válaszolva Leclerc. „Rögtön a verseny után odamentem Sebhez bocsánatot kérni, és azt hiszem, elfogadta. Most már mögöttünk hagytuk ezt. Ami engem illet, igyekszem erre a hétvégére koncentrálni és a lehető legjobb eredményt elérni.”

Vettel a következőket mondta el a téma kapcsán: „Nem nagyon tudok mit hozzáfűzni. Ezek a legrosszabb dolgok, amik megtörténhetnek. Ha két azonos színű autó ütközik… ezt kell megpróbálnunk elkerülni. De versenyzünk, és sajnos ez is a része ennek. Beszéltünk róla, de magunk mögött hagytuk, most pedig néhány nap elteltével itt az esély, hogy jobban teljesítsünk Magyarországon.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: