DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Kiderült, mi okozta Norris hátfájását

Szerencsére nincs komoly baja a McLaren pilótájának, akinek a szezonnyitó után rejtélyes hátfájása támadt. A második futamot emiatt begyógyszerezve teljesítette.

A Stájer Nagydíj estéjén számoltunk be róla, hogy a McLaren húszéves versenyzője rejtélyes hát- és mellkasi fájdalmakkal küzdve teljesítette a Formula-1 második versenyhétvégéjét. A pilóta az autóban ülve olyan nagy nehézségi erőknek volt kitéve, hogy a 71 kört csak fájdalomcsillapítókkal tudta teljesíteni. A Magyar Nagydíj előtti pár szabadnapot kihasználva Lando Norris hazautazott, hogy megnézesse magát egy specialistával.

norristajer1



"Nagyjából diagnosztizáltuk, most már jobban érzem magam. Az utóbbi pár napra visszautaztam az Egyesült Királyságba, a buborékomban maradva, hogy elmenjek egy szakemberhez. Rájöttünk, mi a probléma. Nem fog egyik napról a másikra elmúlni, de már sokkal jobban vagyok" - reagált a Motorsport kérdésére.

A témát tovább firtatva elárulta, pontosan mi okozta a fájdalmait. "Túl régen ültem utoljára F1-es autóban, aztán hirtelen belevágtunk egy versenyhétvégébe, és megzúzódtam. Az első hétvége után pár nappal jelentkezett, nem igazán tudtam volna felkészülni rá" - árulta el Norris.

A pilótának a Magyar Nagydíjjal szerencséje van, ami kevésbé megterhelő kanyarokból áll, mint a Red Bull Ring.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: