DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Norris begyógyszerezve lett a hatodik

A McLaren pilótája rejtélyes hát- és mellkasi fájdalmakkal küzdve teljesítette élete talán legnehezebb F1-es időmérő edzését. A hatodik helyezésével holnap a kilencedik rajtkockát foglalhatja el.

Nehéz vasárnap áll Lando Norris előtt. A McLaren húszéves pilótája az idei második F1-es versenyhétvégébe egy ismeretlen eredetű hátfájással vágott bele, ami az idő elteltével egyelőre nem akar javulni. A kanyarokban fellépő nehézségi gyorsulás hatására a pilóta hátából a mellkasába is kisugárzik a fájdalom, így a kvalifikációt begyógyszerezve volt kénytelen teljesíteni. A szombatra megérkezett csapadék, így a lecsökkent tempó segített rajta, de tudja, hogy holnap nehéz nap vár rá.

 norristajer1



„Nem tudom, mi ez. Nem is igazán a hátam az, hanem valami bennem. Fékezés és kanyarodás közben, az összenyomódás hatására komoly fájdalmat érzek. A gyógyszereknek köszönhetően ma kissé jobban érzem magam, de a holnapi verseny nagy kihívás lesz.”

Norris a szakadó esőben a hatodik helyet szerezte meg, így a tegnap kapott rajtbüntetése miatt a kilencedik helyről várja a vasárnapi indítást. „A Q1 és a Q2 nem volt rossz. Elsősorban próbáltam hozzászokni a körülményekhez, amik közül a kilátás volt a legrosszabb. Nem az autó kezelésével volt a gond, hanem azzal, hogy nem láttam magam előtt az 5-10 méterre lévő autókat. Ez idegőrlő volt, mert nem tudtam, mi fog történni. A Q3 elején volt néhány tiszta köröm, de aztán talán [Esteban] Ocon Renault-ját értem utol, onnantól semmit nem láttam az esőfüggönyében. Eddig nem vezettem valami sokat esőben, egyedül talán tavaly Hockenheimben, de ott egy pár kör után kiestem. Nehéz volt, de élveztem” – foglalta össze élményeit a Crash.net.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: