DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Az idei az eddigi legjobb Mercedes

Az ellenfelekre nézve nem túl biztató kijelentést tett az F1-es Magyar Nagydíj sajtónapján Lewis Hamilton. Ennek ellenére a Hungaroringen nagy csatát vár a Red Bull-lal a címvédő.

Remekül kezdte a szezont a Mercedes: csak azért nem két kettős győzelemmel búcsúztak Ausztriától, mert az első futamon Lewis Hamiltont megbüntették a futamon. A tabellán így is máris óriási előnyben vannak az Ezüst Nyilak a konstruktőrök között, míg egyéniben Valtteri Bottas vezet Lewis Hamilton előtt. Amikor a 35. Magyar Nagydíj előtt a 2020-as autóról, a W11-esről kérdezték Hamiltont, így felelt:

hamilton-mercedes-ausztria-1



„Először is, nem hiszem, hogy valaha vezettem olyan autót, amelyet ilyen könnyű volt munkára fogni” – jelentette ki a hatszoros világbajnok a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu is részt vett. „Mert mindig mások a körülmények, mások a kanyarok: vannak, amelyekben jól működik, vannak, amelyekben nem, és ez sosem változik. Korábban voltak olyan autók, amelyeket Toto dívának nevezett, bár én nem pont ezt a szót használtam rá, de az esetek többségében kezes bárányként viselkedett.”

„Ez a mostani még kifinomultabb. Nagyon keményen dolgoztunk tavaly azon, hogy világosan kijelöljük a 2019-es autó gyengeségeit, hogy onnan léphessünk tovább. Ez pedig a versenyzők és a csapat közti nagyszerű kommunikációból adódik, jól megértjük egymást a mérnökökkel, ugyanazt a terminológiát használjuk, a csapat pedig komolyan veszi ezeket a jelzéseket. De még csak egy pályán voltunk, és továbbra sem könnyű kipréselni a köridőt az autóból, de szerintem ez az F1 sajátossága. Viszont ez az eddigi legjobb autónk.”

Hamilton ennek ellenére a pálya jellegéből adódóan nagy csatára számít a Red Bull-lal a Hungaroringen: „Nyilván teljesen más a helyszín, hiszen ez nem motorerő-, hanem leszorítóerő-igényes pálya. Ha megnézzük az előző éveket, a Red Bullok általában jól mentek itt. Legtöbbször jobban teljesítenek az olyan pályákon, mint ez vagy Monaco, ahol a leszorítóerő számít. Egyértelműen összerázza ez a teljes mezőnyt, és szerintem nagy kihívás és remek csata lesz. Már az osztrák edzéseken is erős teljesítményt láthattunk tőlük, és szerintem továbbra is nagyon erősek a versenyen. Szerintem itt ez még inkább így lesz, úgyhogy tényleg a legjobbunkat kell nyújtanunk ezen a hétvégén.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: