DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bottas már nem tart Hamiltontól, fejlődött

A Mercedes finn F1-es pilótája azt mondja, hogy egy rossz hétvége nem fogja már lehúzni, ezt megtanulta - érzi, hogy fejlődött, úgyhogy magabiztos, pontosan tudja, hogy mire képes.

Az idei Formula-1-es szezon első hétvégéje kiválóan sikerült Valtteri Bottas számára, hiszen az Osztrák Nagydíjon a pole-pozíciót és a futamgyőzelmet is behúzta, de aztán ugyanazon a pályán egy héttel később már kikapott Lewis Hamiltontól - az esős időmérőn nagyon, majd a versenyen végül a második helyig azért fel tudott jönni. A pontversenyt így vezeti, éllovasként érkezik a Hungaroringre.

botti



"Szerintem minden sportban könnyű kételkedni magunkban, de különösen igaz az a Formula-1-re, most viszont nincs okom erre" - idézi Bottas szavait a Crash.net. "Nyilvánvalóan az évek során megtaláljuk a megfelelő eszközöket ahhoz, hogy meglegyen az önbizalmunk és hogy hogyan tudunk bízni abban, amit csinálunk. Nincs okom kételkedni magamban, a tudásomban, a képességeimben."

"Tudom, hogy Lewisnak erős hétvégéje volt legutóbb, remek munkát végzett, viszont azt is tudom, hogy én mire vagyok képes. Tényleg érzek több javulást is a vezetésemben tavalyhoz képest, ezért vagyok magabiztos azt illetően, hogy ez egy jó csata lesz idén a világbajnoki címért. Szóval nem fogom hagyni, hogy egy rossz hétvége, vagy több hétvége lehúzzon, ezt megtanultam. Csak a munkára koncentrálok és arra, hogy javuljak" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: