DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz: A Racing Point már nem középcsapat

A McLaren pilótája szerint a rózsaszínek Mercedesre hajazó RP20-as versenyautóját nem lehet a többi középcsapatéhoz hasonlítani, hiszen mindegyiknél gyorsabb. Elmondta, hogyan védekezne ellene.

Egyetlen téli szünet alatt akkorát feljődött a Racing Point alakulata, hogy abba a Formula-1-es paddock is beleremegett. A 2008 óta versenyző, a mezőny végéről előre törő csapat tavaly minden korábbinál szorosabbra fűzte viszonyát a Mercedesszel, aminek eredménye egy borzasztóan erős, ámde vitatott legalitású versenyautó lett. A múlt hétvégi Stájer Nagydíjon Sergio Perez olyan tempót autózott, amire egyesek szerint az élcsapatok is felkapták a fejüket.

 stroll-norris-20201



"Növelnünk kell az előnyünket a világbajnokságon, mert jelen pillanatban az övék a leggyorsabb autó a középmezőnyben" - reagált a helyzetre a McLaren pilótája, Carlos Sainz. "Akár azt is mondhatnám, hogy már nem számítanak középcsapatnak. Olyan tempóra képesek, amit mi nagyon meg tudunk szenvedni. A saját versenyeinkre kell koncentrálnunk, aztán meglátjuk, év végére mi sül ki belőle."

Hasonló nézeteket vall a McLaren másik pilótája, Lando Norris. "Kicsit a Mercedest is aggasztotta [az autó tempója]. Majdnem utolérték őket. A Red Bullt is. Amit ők képviselnek, az számunkra elérhetetlen. Ennél fontosabb, hogy pontokat szerezzünk, mert a soron következő versenyeken erősebbek lesznek nálunk" - idézte őt a PlanetF1.

Két versennyel a szezonkezdet után a McLaren 39 ponttal a második a konstruktőri tabellán. Őket a Red Bull 12, a Racing Point 17 egység lemaradással követni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: