DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Red Bull: A Racing Point aggodalomra ad okot

A rózsaszín csapat tavalyi Mercedes alapjaira épülő autója a múlt hétvégi futamon olyan tempóra volt képes, amire az élmezőnynek is figyelnie kell - vallja Christian Horner.

Az idei F1-es szezon egyik visszatérő beszédtémája a Racing Point idei konstrukciója, ami felépítésében és tempójában is nagyban hasonlít a Mercedes tavalyi világbajnok autójához. A Red Bull csapatfőnöke szerint a vasárnapi Stájer Nagydíj záró szakaszán Sergio Perez olyan tempóra volt képes a technikával, ami már nem csak a középmezőny számára nyugtalanító. A mexikói a harmadik helyen haladó Alex Albont üldözve még Valtteri Bottasnál is gyorsabb körökre volt képes.

rp20201



"Szerintem mindenkit aggasztana a Racing Point, hiszen a verseny egy pontján még a Mercedes-Benznél is gyorsabb volt. A tempójuk lenyűgöző volt figyelembe véve azt, hogy Bottasszal szinte egyforma gumin mentek, és Perez 3-4 tizedmásodperccel gyorsabb köröket teljesített. Alex nagyszerűen tartotta őt maga mögött" - idézte Christian Hornert a Racefans.

Max Verstappen úgy fogalmazott, a Red Bull a versenyen egyszerűen túl lassú volt a Mercedeshez képest, ezért csúszott vissza a másodikról a harmadik helyezésre. Horner szerint a legtöbb időt az egyenesekben veszítik el. "A végsebességük figyelemre méltó. Kanyarsebességben gyakorlatilag egy szintet képviselünk. Bizonyos kanyarokban jobbak vagyunk, míg másokban kevésbé. Mindenesetre sokat fejlődtek a télen, mert ezen a pályán nagyon jók voltak az egyenesekben" - méltatta a riválist a Red Bull csapatvezetője.

A Racing Point autóját és húzását a Renault elégelte meg először, a Stájer Nagydíj estéjén óvást nyújtott be az istálló ellen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: