DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ferrari: Tökéletesen kell csinálnunk mindent a Magyar Nagydíjon

A Hungaroring más jellegű pálya, mint Spielberg, ebben bízhatnak valamelyest a maranellóiak, de Mattia Binotto csapatfőnök nem tagadja, hogy messze vannak a jótól, már ami az autót illeti.

Finoman szólva sem sikerült az előzetes várakozások szerint az idei első két versenyhétvége a Ferrari számára, ezt pedig természetesen a csapatnál sem tagadják - Mattia Binotto csapatfőnök nyilván nem elégedett a helyzettel, az autóval, de azt elmondta már, hogy a motort nem tudják fejleszteni, úgyhogy igazából ez az évük mehet a kukába. A legutóbbi alkalommal ráadásul Charles Leclerc éppen Sebastian Vettelt ütötte ki, jókora veszteséget okozva ezzel az istállónak - ezek után nem mondhatjuk, hogy óriási önbizalommal várják a Magyar Nagydíjat...

ferrari_1



"Magyarország zárja le az idei szezon első olyan időszakát, amikor három hétvége alatt három futamot teljesítünk, viszont a Hungaroring nagyon más pálya az első két versenynek otthont adó Spielberghez képest. Emiatt érdekes lesz látni, hogy az autók hogyan viselkednek azon a pályán, amely maximális aerodinamikai leszorítóerőt kíván. Mivel itt Ausztriával ellentétben ritkább az előzés, így döntő fontosságú lesz, hogy az egy kvalifikációs körre hogyan tud valaki felkészülni és felkészíteni a gumijait" - idézi Binotto szavait a gp247.

"Tudjuk, hogy az autónk teljesítménye nem ugyanaz, mint amit mi vártunk magunktól, vagy amit a szurkolóink vártak tőlünk, de nagy tempóban dolgozunk minden területen azon, hogy olyan gyorsan fejlődjünk, ahogy lehet. A célunk erre a hétvégére tiszta és egyértelmű: a lehető legtöbb pontot akarjuk megszerezni, de ehhez muszáj mindent tökéletesen csinálnunk a pilótáktól az autók felkészítésén át a pályán való munkáig és a megbízhatóságig" - tette hozzá a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: