DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Binotto nem elég a Ferrari élére?

Gerhard Berger szerint Mattia Binotto ugyan jó műszaki szakember, de nem biztos, hogy elég erős a csapat élén a riválisok összetettebb csomagjaival szemben. Az sem biztos, hogy lesz erre megoldás a közeljövőben.

Ahogy sokan mások, úgyhogy Gerhard Berger is erősen kritizálja a Ferrari jelenlegi teljesítményét és az egész csapatot - az olaszok korábbi pilótája nem rejtette véka alá a véleményét a Scuderiával kapcsolatban. A szezont borzalmasan kezdő, szörnyű kommunikációt folytató és pocsék autót építő istálló vezetőjét, Mattia Binottót viszont nem akarja bántani.

binedli



"Én már az elején megmondtam, amikor a szerkezetet bemutatták, hogy ez nem fog működni. De Mattia Binotto csapatfőnököt nem hibáztatom, jó műszaki szakember és már akkor is a csapatnál volt, amikor én ott vezettem" - mondta Berger a Sport und Talknak. "A probléma viszont nagyon mélyről indul. A Ferrari megerősítésre szorul, de nem tudom, hogy találhatnak-e megoldást erre rövid idpn belül."

"Michael Schumacher rengeteget dolgozott a háttérben és a csapat felét magával vitte, ezt az istállót csak így tudod magad mögé állítani. Schumacher mellett csak Niki Lauda volt a csapat élén több évig, mondjuk Kimi Raikkönent leszámítva. Viszont ha megnézzük a Red Bullt, ott volt Christian Horner, dr. Helmut Marko és Adrian Newey, illetve ugyanilyen volt a helyzet a Mercedesnél is Toto Wolff, Niki Lauda, vagy Andy Cowell révén. Valami ilyen kell a Ferrarinál is - Binotto nem biztos, hogy elég" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: