DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Perez: Meg kellett próbálnom

Nem bánja az Alexander Albon ellen bemutatott, szárnytöréssel végződő manőverét a Racing Point mexikói F1-ese, aki még szerencsésnek is érzi magát, hogy csak egy helyet veszített emiatt.

A pénteki parádé után szombaton már inkább szomorúságra volt ok a Racing Pointnál, főleg Sergio Perez esetén, aki mindössze a 17. helyre kvalifikált a Stájer Nagydíj esős időmérő edzésén. Vasárnapra aztán visszatért a száraz pálya, és vele együtt a rózsaszín autók tempója is: a mexikói egymás után vadászta le ellenfeleit, a hajrára fordulva egészen az ötödik helyig feljött, s már Alexander Albont szorongatta. A Red Bull-os ellen több környi üldözés után a 4-es kanyarban próbálkozott be, ám összeérés és szárnytörés lett a vége, ami miatt Perez a verseny utolsó kanyarjaiban még Lando Norrisszal szemben is pozíciót vesztett.

perez-racingpoint-stajergp



Az így végül hatodikként befutó pilóta ennek ellenére nem bánja, hogy megpróbálkozott a manőverrel – így értékelt a leintés után Perez, akit az Autosport.com idéz: „Úgy gondolom, remek felzárkózást mutattunk be, nagyszerű volt az autó tempója, a csapat fantasztikus stratégiát dolgozott ki. Sikerült visszazárkóznunk, egészen az ötödik helyig jöttünk fel, sőt majdnem a negyedikig a végén.”

„Nagyon keményen nyomtam Albon mögött, és nem volt más lehetőségem, mint amivel megpróbálkoztam, és sajnos rossz szögben értünk össze. Alapvetően kicsit alulkormányzott lett az autó a kijárat felé, nyitottam a kormányon és elvettem a gázt, de eltörtem a teljes első szárnyat, még szerencsés is vagyok, hogy csak egy pozíciót veszítettem emiatt. Meg kellett próbálnom, főleg, hogy mindketten mindent beleadtunk. Ez volt az egyetlen lehetőségem, és sajnos nem sikerült jól, de szerencsés vagyok, hogy végül csak egy helyezést buktam vele.”

Perez hozzátette: csapatával együtt nem számítottak a szombati szakadó esőben látott szenvedésre. „Azt hiszem, óriási meglepetés volt, mivel annyira versenyképesek voltunk szárazon, és normál esetben sokkal jobbnak kellett volna lennünk. Úgy vélem, elég szépet léptünk előre az előző hétvégéhez képest, és persze az autó is több területen megújult, teljesen megváltoztattuk a koncepciót. Tanulunk ebből, megértjük ebből a dolgokat, és már most rettenetesen várjuk Magyarországot.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: