DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ocon ötödik lett, de több volt benne

Második renault-s hétvégéjén kiváló rajteredményt szerzett Esteban Ocon, de úgy véli, ha jobban ügyeskednek a gumikkal, még előrébb lehetne. A pénteken balesetező Daniel Ricciardo a 20. helyet kilencedikre cserélte.

Az elvárásoktól elmaradó Osztrák Nagydíj után biztatóbban fest a Renault helyzete a Stájer Nagydíjon: az esős időmérőn mindkét autó Q3-ban végzett, Esteban Ocon az ötödik, Daniel Ricciardo a kilencedik helyen. A visszatérő francia ráadásul úgy gondolja, előrébb is zárhatott volna, ha jobban tartalékolnak az esőgumikkal: mivel két szettet is felhasználtak a Q1-ben, a Q3-ra már csak használt abroncsai maradtak.

„Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Már az elejétől fogva nagyon jól éreztem magam az autóban, magabiztos voltam, a teljesítmény pedig rendben volt, minden egyes köröm erősen sikerült” – idézi a RaceFans.net Ocont, aki mindig jól érzi magát esős körülmények között. „Semmit nem rontottunk el. Javíthattunk volna pár dolgon a Q3-ban, ha lett volna friss szett abroncs. Talán kicsit jobban megnyomhattuk volna egy friss szettel, és akkor valamivel feljebb végzünk. De összességében nagyon boldog vagyok, hogy az új csapatommal az első ötben végeztem ilyen hosszú kihagyás után. Remélhetőleg erős pontokkal zárjuk a hétvégét vasárnap.”



Csapattársa, Daniel Ricciardo újjáépített autóval lett a kilencedik: a pénteki második szabadedzésen történt balesete után hosszas munka várt csapatára. Ráadásul volt izgulnivalója is, hogy meg lehessen tartani az időmérőt, mivel a második tréningen egyetlen mért kört sem tett meg, így a 20. rajthely várt volna rá, ha az időjárás miatt végül tényleg elmarad a kvalifikáció.

„Amikor a harmadik edzést törölték, úgy voltam, hogy a 20. hely nem néz ki valami jól. Ezért örülök, hogy végül volt időmérő. Emlékeim szerint először vezettük az idei autót esőben, jó volt megismerkedni így is vele és a Q3-ig eljutni. Inkább ezt választom, ha a 20. hely a másik lehetőség. Boldog vagyok, hogy idáig eljutottam a tegnapiak után” – nyilatkozta a szombati nap végén Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: