DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo: Én dobtam el, de fő, hogy jól vagyok

Bár egyre jobbnak érzik az autót a pilóták, az eredményekben ez nem mutatkozik meg. A pénteki nap után legfeljebb annak örülhetnek a franciák, hogy Daniel Ricciardónak nem esett baja.

Nem mondhatni, hogy az előző heti Osztrák Nagydíjhoz képest előre tudott volna lépni a Renault, miután Esteban Ocon az első szabadedzést a tizenharmadik, a másodikat pedig a tizedik pozícióban zárta. Persze még így is jobb napon van túl, mint ausztrál csapattársa, hiszen Daniel Ricciardo a délelőtti kilencedik helyezést követően a második szabadedzés elején csúnyán összetörte az R.S.20-at.

Meglehetősen ijesztő volt a baleset, mivel már maga a becsapódás is nagy sebességgel történt, majd miután az ausztrál kiszállt az összetört autóból, meglehetősen húzta a lábát. Szerencsére azonnal elvitték a pályán található orvosi központba, ahol megállapították, hogy semmi komoly baja nem esett Ricciardónak, a Méhészborz pedig utána már a pit lane-en is megjelent a gyakorlás vége előtt.



„Sajnálatos módon rendkívül rövidre sikerült számunkra a második szabadedzés. Az első gyorskörön nagyon jónak éreztem az autót, egészen a kilences kanyarig… Aztán hibáztam” – ismerte be az ausztrál. „Az egész nagyon gyorsan történt, nem is tudnám megmondani, hogy pontosan mi siklott félre. Egyszerűen befordultam, aztán azonnal elúszott a hátulja.”

„Az ilyesfajta dolgok megesnek a Formula-1-ben, szóval nem mondhatnám, hogy ez egy különleges incidens lett volna. Szerencsére én jól vagyok, ugyanakkor a srácokat sajnálom. Tovább kell lépnünk, hiszen az autót egyre jobbnak éreztem, ahogy telt az idő az első szabadedzésen. A délután már kicsit trükkös volt, így az igazi tempónk szombaton, vagy vasárnap derül majd ki” – összegezte a pénteki napot Daniel Ricciardo.

Csapattársa, az egy év kihagyást követően újból az F1-ben vitézkedő Esteban Ocon már sokkal több pozitívumot talált a pénteki napban: „Ez egy nagyszerű nap volt, sokat tanultunk. Minden a terv szerint alakult, teljesítettük a kiírt programot, ami jónak mondható. Sajnálatos, hogy Daniel számára hamarabb ért véget a második gyakorlás, ugyanakkor fontos, hogy egészségügyi szempontból rendben van.”

„Van néhány apróbb dolog, melyeken javítanunk kell, viszont megvannak az autón azok a pontok, azok a területek, melyeken jól tudjuk, hogy erősek vagyunk. Egyértelműen hasznos napot zártunk, így holnap kicsit nagyobbak lehetnek a saját magunkkal szemben támasztott elvárásaink” – zárta Esteban Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: