DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Esőben Bottas meg sem közelíti Hamiltont”

Jenson Button szerint a Stájer Nagydíj esős időmérője megint arra volt bizonyíték, hogy ilyen körülmények között mekkora tanár Lewis Hamilton - Valtteri Bottas jó másfél másodpercet kapott tőle.

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg a Stájer Nagydíj időmérő edzését Lewis Hamilton, aki ismét bizonyította, hogy esőben egészen különleges dolgokra képes. A folyamatosan változó intenzitással eső csapadék ellenére nem hibázott és bár közel sem voltak tökéletes körei, de a végén legalább egy szinttel a mezőny fölé nőtt - 1,2 másodpercet vert a második helyet megszerző Max Verstappenre és bő másfél másodpercet osztott ki múlt héten pole-t szerző csapattársának, Valtteri Bottasnak.

mercs



Minderről honfitása, Jenson Button is őszinte elismeréssel beszélt a Sky Sports közvetítésében. "Lewis köre egészen rendkívülire sikerült. Nagyon trükkösek a körülmények, mert így nem lehet igazán emlékezetből vezetni, minden pillanatban gondolkodni kell, minden egyes fehér vonal meglöki az autót, vannak vízátfolyások a pályán, meg vannak olyanok is, ahol jobban tapad az aszfalt" - mondta Button.

"Lewis ebben az egészben nagyon jó. Úgy tűnik, hogy esős körülmények között Valtteri Bottas egyszerűen a közelébe se tud érni Hamiltonnak" - összegezte a látottakat 2009 világbajnoka a mostani és a múlt heti száraz időmérőre is utalva.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: