DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Van-e terve Bottasnak a lendület megtartására?

Akárcsak 2019-ben, idén is győzelemmel indította a szezont a Mercedes pilótája, Valtteri Bottas, aki a formula.hu érdeklődésére elárulta: van terve arra vonatkozóan, hogy ezúttal hogyan tartsa meg a lendületét egészen a szezon végéig.

Bottas 2019-ben kezdett olyan remek formában kezdett, hogy a közvélemény már majdnem elhitte: képes lesz két vállra fektetni csapattársát, Lewis Hamiltont. Ehelyett a finn a folytatásban ingadozó teljesítményt nyújtott, a britet pedig hatodszor is az F1 királyává koronázták.

bottas-mercedes-spielberg-1



Az északi pilóta idén minden eddiginél keményebben készült, ráadásul ez a negyedik idénye Hamilton mellett: 2016-ban Nico Rosberg is a negyedik közös szezonban találta meg a rést a brit klasszis pajzsán, egy jól átgondolt terv mentén haladva. Bár korábban Bottas több ízben is hangsúlyozta, hogy nem foglalkozik német elődjével, most mégis kimondta: neki is van terve erre az évadra.

„Még nagyon az elején vagyunk, csak az első futamon vagyunk túl, de természetesen nagyon jó, hogy ilyen érzéssel kezdődik a szezon és ilyenkor az a célod, hogy tovább vidd a pozitív lendületet és megőrizd azt a magabiztosságot, amit ez ad” – mondta a finn a Stájer Nagydíj csütörtöki online sajtóértekezletén a formula.hu kérdésére válaszolva. „Ennek ellenére ugyanúgy dolgozom, mint eddig, minden versenyhétvége egy önálló esemény, most ismét nulláról indulunk és megpróbálunk mindent jobban csinálni, mint előzőleg tettük azt. Megpróbálunk mindenből tanulni és igyekszünk folyamatosan magasabbra tenni a lécet. Ez a terv a szezon hátralevő részére.” 

Bottas hozzátette: „Mivel a versenyek nagyon gyorsan jönnek egymás után, a kulcs az lehet, hogy mennyire hatékonyan tudunk tanulni és fejlődni, illetve hogyan dolgozunk együtt a csapattal.” 

Akárcsak Hamilton, Bottas sem hosszabbított még szerződést a Mercedesszel: a korábbi években a csillagos csapat rendre kivárt, mielőtt aláírtak a finn versenyzővel, az elnyújtott egyezkedési időszak pedig mindig rányomta a bélyegét a pályán nyújtott teljesítményre is. Mi lesz idén? „Bízom benne, hogy hamarosan pontot tehetünk ennek az ügynek a végére és kitörölhetem a fejemből az ezzel kapcsolatos gondolatokat” – mondta az új kontraktussal kapcsolatban Bottas, aki megjegyezte: talán az első szabad hétvégén folytatnak majd érdemi egyeztetéseket a csapattal a hogyan továbbról.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: