DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Renault egy megújult Alonsóval számol

Cyril Abiteboul szerint a szünet alatt felfrissült a kétszeres világbajnok, úgyhogy ő egy megújult Fernando Alonsót vár a csapatba - őt magát inspirálja, hogy a nehéz embernek tartott spanyolt kezelje.

Fernando Alonsót többször érte ez a kritika az utóbbi évek során, hogy a személyisége mérgezően hat a körülötte dolgozókra, a csapatára, ezért nem éri meg őt választani pilótának - Cyril Abiteboul, a Renault csapatfőnöke viszont ezt másképp látja, ő nem tartja mérgezőnek az enstonie-akhoz újra visszatérő kétszeres világbajnokot.

alonso-renault-1



"Én a mentalitást és a motivációt helyezem minden fölé" - mondta az Autosportnak arról, hogy miért Alonsót választották Sebastian Vettel, vagy éppen Valtteri Bottas helyett. "Fernandónál megvan a tehetség, de ez ugyanúgy megvan Vettelnél és Bottasnál is, efelől semmi kétség. Viszont a megfelelő mentalitás és a motiváció egyvelege nagyon fontos. A versengés mérgező lehet egyes emberek számára, ha bármilyen keményen próbálkozik valaki és mégsem nyer, az hathat így. Viszont Fernando éppen ezért érdeklődött ennyire az iránt, hogy egy új Fernandót hozzon egy új F1-be" - magyarázta.

"Szerintem az egyetlen ember, aki sikeresen kezelte Fernandót, az Flavio Briatore volt és szerintem nem titok, hogy sok mindent lestem el tőle, illetve beszéltem is vele. Engem inspirál az, amit jövőre meg kell tennem, hogy kezeljem Fernandót, de számomra ez az új, felfrissült Fernando egy új Fernando lesz. Biztos, hogy teljesen őszinte leszek vele, mert ő egy okos ember, aki soakt tud az F1-ről, biztosan nem lehet neki hazudni, vagy túlígérni a dolgokat. Az ő elvárásainak kezelése lehet az alapja egy erős és gyümölcsöző kapcsolatnak."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: