DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Renault: Alonso küldetése a 2022-es felkészülés

Cyril Abiteboul szerint a múltbéli sikerek, valamint a csapat és a pilóta közötti szoros kapocs magától értetődővé tették a spanyol leigazolását, akit a jövő projektjének alapjaként tekintenek.

Szerda délután robbant a bomba, miszerint Fernando Alonso két évre aláírt a Renault-hoz 2021-től, így karrierje során már harmadszor fog a színeikben versenyezni a Formula-1-ben. Két világbajnoki elsőségét is velük szerezte még 2005-ben és 2006-ban, aztán viszont volt egy kevésbé sikeres periódusa velük még ugyanannak az évtizednek a végén.

alonso-toyota-dppi-2



A szoros kapocs azonban mindvégig megmaradt, ezt hangsúlyozta Alonso és Cyril Abiteboul csapatvezető is a közleményben, utóbbi pedig arra is rámutatott, hogy a spanyollal elsősorban a nagy szabályváltozásokat hozó és ezzel nagy lehetőséget kínáló 2022-es idényre szeretnének a lehető legalaposabban felkészülni:

„Fernando Alonso leigazolása a Renault Csoport terveinek része, miszerint továbbra is elkötelezettek vagyunk az F1 és az iránt, hogy visszatérjünk a mezőny élére” – nyilatkozta Abiteboul. „Az ő jelenléte a csapatban jelentős hozzájárulást jelent sportszempontból, de a márkának is, amelyhez nagyon kötődik. A közte, a csapat és a szurkolók közötti erős kapocs természetesen választássá teszik őt. A múltbéli sikerek mellett ez egy merész közös döntés és egy projekt a jövőre nézve.”

„A tapasztalata és az elszántsága lehetővé teszi, hogy kihozzuk egymásból a legjobbat, és közelebb vigye a csapatot ahhoz, hogy sikeressé váljon a modern Formula-1-ben. Azzal is hozzájárul a gyorsan fejlődő csapatunkhoz, hogy ismeri, hogyan kell közösen az akadályokat leküzdve nyerni. Esteban mellett az lesz a küldetése, hogy segítsen a csapatnak a lehető legjobb körülmények között felkészülni a 2022-es szezonra.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: