DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Nem szereti Verstappen a két legendás pályát

Silverstone és Monaco a Formula-1-es naptár két gazdag történelmű helyszíne, a holland viszont elárulta, versenyezni nem kifejezetten élvezetes rajtuk.

Már az első, 1950-es Formula-1-es szezonban versenyzett a világbajnokság Silverstone-ban és Monacóban. A hercegség utcai pályáján a világjárvány miatt a 2020-as nagydíj végül elmaradt, Nagy-Britanniában azonban két versenyt is tartanak idén. Hiába szinonima azonban a két aszfaltcsík az F1-gyel, a versenyzők nem feltétlenül rajongói: Max Verstappen egyikükért sincsen oda.

„Silverstone nagyon jó kis pálya, de nem Formula-1-es autókkal. 85 százalékban padlógázon megyünk, csak két igazi kanyar van a pályán. Monacóban az időmérő óriási kihívás, de a versenyen mindenki lassan megy, ezért sosem igazán élvezetes, kivéve, ha az első helyen vagy. Akkor te lassítasz le mindenkit, a többiek csak cirkálnak mögötted. Csupán 50-60 százalékon megyünk” – mondta Verstappen a holland De Volksrantnak.



A két említett pályával kontrasztban a Red Bull-pilóta Spát nevezi meg a hozzá legközelebb álló helyszínként: „Nem automatikusan az a kedvenc pályám, ahol győzök. Szerintem Spa-Francorchamps a leggyönyörűbb pálya, habár csak egyetlen alkalommal álltam ott dobogóra. A csapatnak sosem volt jól működő autója azon a helyszínen a hosszú egyenesek miatt. A régi iskolához tartozik. Ha hibázol, a kavicsban vagy a falban vagy. Sokkal veszélyesebb, mint más pályák, és ezt szeretem” – mondta Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: