DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

McLaren: Norris most szintet lépett

A hozzáállása és a felkészültsége is lenyűgözte Andreas Seidlt - szerinte megtörtént az, amit vártak, a fiatal pilóta a második F1-es szezonjára bizony szintet lépett.

Élete első Formula-1-es dobogóját szerezte meg Spielbergben Lando Norris, a fiatal McLaren-pilótával pedig természetesen nagyon elégedett Andreas Seidl csapatfőnök. Szerinte Norris szintet lépett tavalyhoz képest, pedig az újoncéve is elég erősre sikerült - bizakodó a jövőt illetően, hogy egy ilyen versenyzőre alapozhatnak.

"Egy pilóta számára fontos, hogy megcsinálja magának ezeket, mert ettől lesz később az időmérőkhöz és a versenyekhez is szükséges önbizalma" - idézi Seidl szavait a Motorsport. "Lando ezt már tavaly év eleje óta építi, láthattuk, hogy kicsit óvatosabban kezdett, de aztán pár futam után meglett a kellő önbizalma. Szerintem a télen elvégzett munkával egyszerűen szintet lépett" - dicsérte versenyzőjét a csapatfőnök.

nóri



"A futam során volt olyan pont, amikor azt hittük, hogy elment a dobogó, amikor Leclerc megelőzte, de nyilván folyamatosan mondtuk neki a különbséget Lewishoz képest. A büntetés után Lando úgy készült az utolsó körökre, hogy mindent megkaphat az autóból. Megcsinálta és ez lenyűgöző, sőt, ha az egész hétvégéjét (negyedik lett az időmérőn) nézzük, akkor az is. Megmutatta, hogy megtette, amit vártunk tőle: fejlődött, a következő szintre lépett pilótaként" - magyarázta.

"Nagyon jól kielemezte a tavalyi szezonját: hogy hogyan lehetne még jobb, még felkészültebb, emberileg felnőtt. Ahogy hozzáállt ehhez a hétvégéhez, az lenyűgözött. Biztos vagyok benne, hogy sokat mókázunk még vele a jövőben."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: