Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. augusztus 7. péntek
F1

Marko keményebben büntette volna Hamiltont

A Red Bull tanácsadója szerint teljesen mindegy, hogy a „bűnös” Hamilton a második vagy a negyedik helyen végez, mivel más versenyének tönkretételéért sokkal nagyobb büntetést kellene kapnia.

Komoly felháborodást váltott ki a Red Bull F1-es csapatából Lewis Hamilton tegnapi megmozdulása, aminek következtében az Osztrák Nagydíj hajrájában Alex Albon megpördült, így szertefoszlottak az esélyei a dobogós helyezésre. Christian Horner csapatfőnök szerint a hatszoros világbajnoknak bocsánatot kellene kérnie a megmozdulásért, Helmut Marko tanácsadó pedig úgy véli, szigorúbb büntetést kellett volna kiszabni a pilótára, aki mindössze két pozíciót veszített a szankcióval.

 ham-alb-2021„Ha valaki nyilvánvalóan bűnös, de az öt másodperces büntetése miatt mégis pontot szerez, az nemes egyszerűséggel sportszerűtlenség. Összességében csak néhány pozíciót veszített vele. 2019-ben Brazíliában hasonló eset történt. A második hely volt a tét, és Hamilton akkor is felöklelte Alexet. Szerintem ideje felülvizsgálni a rendszert!” – idézte az ORF-nek adott nyilatkozatát a Speedweek.

Albon az ütközést követően nem sokkal feladta a versenyt.„Mit számít, hogy a második vagy a negyedik helyen végez? A mi versenyünket tönkretette” – tette hozzá Marko.

De nem Albon volt az egyedüli a Red Bullnál, aki problémákba ütközött az Osztrák Nagydíjon. Csapattársa, Max Verstappen a második helyen haladt, amikor az autója lelassult. Ezzel kapcsolatban Marko kevés konkrétummal tudott szolgálni. „Nem tudom, mi történt. Sejtéseink szerint az elektronikával volt gond, de a részleteket egyelőre nem ismerjük. Addig a pillanatig nagyszerű tempója volt Max Verstappennek, és a vártnál jobban kezelte a közepes keverékű gumikat. Két sanszunk is adódott az élmezőnyben végezni. Könnyedén felállhattunk volna a dobogóra” – kesergett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?