DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Élesedik a Mercedes-Red Bull harc

Toto Wolff szerint a Red Bull vasárnapi óvása már nem volt sportszerű, innentől lekerültek a kesztyűk és jöhet a kőkemény harc - a pénteki óvással még nem volt problémája.

Még csak az első versenyhétvégén vagyunk túl az idei Formula-1-es szezonban, de már most elég feszült a helyzet a Mercedes és a Red Bull között. Az energiaitalosok előbb a DAS miatt óvták meg riválisukat (egyesek szerint azért, mert nekik is készül már a saját rendszerük), majd Lewis Hamilton időmérős körével tették ugyanezt, ebben az esetben pedig már sikerrel is jártak - végül a futamon Hamilton kiütötte Alexander Albont, akitől így minimum egy második helyet, de lehet, hogy egy győzelmet vett el. Az eset után öt másodperccel büntették meg a világbajnokot, a Red Bull pedig erre úgy reagált, hogy az semmiség a tett súlyosságához képest és Hamiltonnak bocsánatot kellene kérnie.

volfi



Toto Wolff, a Mercedes vezére ez utóbbit még nem kommentálta, a vasárnapi óvásról viszont elmondta a véleményét. "Én azt gondolom, hogy a pénteki óvás még igazából sportszerű volt, de a vasárnapi már nem. Vasárnap visszajönni és megfordítani egy előző napi döntést... ezt persze megengedi a szabályzat, ha van új bizonyíték. De ezzel most lekerültek a kesztyűk" - utalt arra, hogy innentől már komoly köztük a harc.

Hozzátette: a Red Bull második óvása azzal, hogy egy új kameraszöggel óvtak és hogy mindezt mikor tették meg, mélyen érintette őket, a futamon kiosztott büntetést pedig ő maga személy szerint túl keménynek érzi - míg a Red Bull ugye túl enyhének, úgyhogy valószínűleg ez még csak a kezdet...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: